Hoe kan je ongemerkt zwanger zijn?

onopgemerkte zwangerschap

Zo af en toe gebeurt het, soms haalt het zelfs het nieuws: een vrouw krijgt, voor haarzelf volkomen onverwachts, een baby.
Vorig jaar haalde het verhaal van het Britse meisje dat tijdens haar vakantie in Egypte een kind kreeg, alle kranten.
Menig vrouw vraagt zich dan af: een onopgemerkte zwangerschap, hoe is dat mogelijk?

Ongemerkt zwanger zijn, komt vaker voor dan je denkt…

Laat ik eens met mezelf beginnen. Ik had net een nieuwe baan, in een heel ander deel van het land. Elke avond rolde ik om half negen, volledig gesloopt, mijn bed in. Zo vermoeiend, een nieuwe baan. Vreemd genoeg rustte ik nauwelijks uit… Dat kwam waarschijnlijk door een vage misselijkheid die me de hele dag door achtervolgde. Van ellende hield ik zelfs op met koffie drinken. Gelukkig had ik tenminste geen last va mijn menstruatie ( die kon heel heftig zijn ) die beperkte zich tot een lichte bloeding, die maar een maandverbandje nodig had..

En toen kwam die dag..

Op een ochtend, onder de douche, keek ik naar mijn borsten. Die waren groter !! Dat kon maar een ding betekenen! Het was een van de gelukkigste dagen van mijn leven, toen ik besefte dat ik zwanger was. En waarschijnlijk al 2 maanden… Oké, zal je zeggen, twee maanden, dat gaat nog. Maar zeven maanden? Of zelfs negen??

Zo goed als het mogelijk is twee maanden alle aanwijzingen te missen of te mis interpreteren, zo is het mogelijk dat veel langer te doen. En dat kan zeker gebeuren bij vrouwen die helemaal niet verwachten dat ze zwanger zijn. Hun mindset staat niet op zwanger worden en dus gedragen ze zich er niet naar.

Vergis je niet, wij mensen zijn heel goed in verdringen. Denk maar eens aan da anorexia patiënt, die alleen maar ziet dat ze te dik is, terwijl ze gevaarlijk mager is. Denk maar eens aan je vriendin, die niet ziet dat haar relatie aan het stuk lopen is…

“technische reden” voor een onopgemerkte zwangerschap

Vrouwen die heel onregelmatig ongesteld zijn.


Ik had een collega die lange tijd op hoog niveau gesport had. Dat vraagt wat van je lichaam; ze werd bijzonder weinig ongesteld….maanden lang niet. Dus bij het uitblijven van een menstruatie maakte zij zich nergens druk om. Tel daar een voorbeeldige zwangerschap bij op…Ze kwam er achter toen ze 7 maanden zwanger was..

Prikkelbare darmen, lastige maag.

Wanneer je van dit soort zaken last hebt, kan het heel goed zijn dat die beginnende zwangerschapskwaaltjes, bij jou geen belletje doen rinkelen…

Placenta aan de voorkant.

Wanneer de baby gaat schoppen en voetballen, dan voel je dat meestal wel. Behalve…wanneer de placenta voor de baby ligt.

Kortom er zijn manieren waardoor een vrouw haar zwangerschap pas heel laat, of zelfs niet opmerkt. Een onopgemerkte zwangerschap is natuurlijk helemaal niet prettig. De natuur geeft ons moeders normaal gesproken alle tijd om aan het moederschap te wennen. Wanneer je pas ontdekt dat je moeder wordt, op het moment dat de baby zo ongeveer naar buiten komt, wordt de aanstaande moeder met een rotvaart in het diepe gegooid…

Komt een onopgemerkte zwangerschap veel voor?

Voor zover ik heb het kunnen nagaan, hier in Nederland ongeveer 2 keer per jaar…

lees ook eens : datumcalculatie

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *