Zes jaar, tijd voor een hobby

hobby

Zes jaar, is een mooie leefitjd om met een hobby te beginnen.

Natuurlijk zat je kind op zwemles, in ons waterrijke land een echte must.
Er zijn kinderen die daarnaast nog iets anders doen, maar veel ouders kiezen ervoor eerst die zwemdiploma’s binnen te slepen.
Wat verstandig is, hangt aan de ene kant van je kind af: de een moet nu eenmaal meer energie kwijt dan de ander. Maar voor een deel hangt het ook van jou als moeder af: hoeveel energie heb jij?

Want een kind van zes mag dan echt wel toe zijn aan het ontwikkelen van hobby’s, voorlopig ben jij degene die haalt en brengt. En dat moet ook allemaal maar in de agenda passen. Bovendien vragen sommige hobby’s ( vooral sporten) ook het nodige van de ouders. uitwedstrijden waarbij je moet rijden, bardiensten….Allemaal zaken om rekening mee te houden

Waarom is het kiezen van een hobby zo belangrijk?

Een hobby geeft een kind een duidelijk doel. Of dat doel nu is topvoetballer worden of de mooiste schilderijen van de wereld maken, dat doet er niet toe. En of ze topvoetballer of top kunstschilder worden is ook niet belangrijk. Belangrijk is dat ze het plezier ervaren van je inzetten, focussen en steeds beter worden! En niet te vergeten het intense plezier ervaren van bezig zijn met wat je het allerleukste op de hele wereld vindt.

Hoe kies je een hobby

Dat is lastiger dan je denkt. Wij ouders hebben vaak een beetje de nijging om te denken: “ik ben gek op toneelspelen, natuurlijk is mijn kind dat ook! Toneelspelen is gewoon fantastisch!”
Maar ja…vind je kind dat ook? Misschien is jouw kind veel minder extrovert dan jij, en speelt hij liever viool. Het is een kwestie van goed naar je kind kijken, let ook eens op waar hij bij andere kinderen graag mee speelt. Probeer eens wat uit en doe eens gek: laat je kind een clownscursus volgen of laat haar aan free running doen. Zit je schat vastgekleefd aan het toetsenbord? Tijd voor een cursus programmeren !

Uitproberen

Soms is het mogelijk  om korte cursussen te volgen en dat is een mooie manier voor je kind om te ervaren of dit een leuke hobby voor hem is. Want voor somiige kinderen is het op heel jonge leeftijd al duidelijk waar hun plezier en passie ligt. Andere kinderen moeten een beetje “sjoppen” om die te vinden.

lees ook eens: taarten bakken met mijn creatieve dochter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *