Een innestelingsbloeding

innestelingsbloeding

Bloed in je slip, terwijl je zo graag zwanger wil worden? Is het je menstruatie of een innestelingsbloeding?

Het zou natuurlijk heel goed dat laatste kunnen zijn, maar hoe weet je dat en wat bedoelen ze daar nu precies mee.

Wat is dat nu precies, een innestelingsbloeding?

Let op, dit wordt een technisch verhaal! Wanneer een eicel is vrijgekomen uit de eileiders, begint het aan zijn lange tocht naar de baarmoeder, om zich daar te nestelen. Als je zwanger wil worden, is dit het moment waarop je hoopt dat de eicel een heleboel gezellige spermatozoïden tegenkomt, waarvan eentje het eitje bevrucht.
De – nu bevruchte – eicel gaat dapper door op weg naar de baarmoeder, want alleen daar kan ze overleven. Als het haar lukt daar aan te komen, nestelt ze zich in het baarmoederslijmvlies.
Dat doet ze door zich als het ware in de baarmoederwand in te boren. (Ja terwijl jij rustig achter een kopje thee zit, gebeurt er van alles in je lijf !)
Bij dat vasthechten, wat voor de innesteling noodzakelijk is, kan wat bloed vrijkomen.
Dat bloed verlaat via je vagina, je lichaam. En voilà….de innestelingsbloeding is een feit.

Waaraan kan je een innestelingsbloeding herkennen ?

Kan je zo’n bloeding altijd herkennen? Ik vraag het me af…maar er zijn wel wat zaken waarin deze bloeding verschilt van een gewone menstruatie:

De kleur

Je gewone menstruatie is over het algemeen donkerrood en op dag 2 of 3 herken je stolsels.
De innestelingsbloeding is over het algemeen veel lichter meer roze. Het kan ook donkerbruin zijn een – laten we het maar even zegen poepkleurtje

Bloedverlies

Je verlies veel en veel minder bloed, dan bij een gewone menstruatie, je hebt er minder dan een inlegkruisje voor nodig om het op te vangen.

De duur

Soms duurt een innestelingsbloeding maar een paar uur. Soms verlies je een paar dagen een klein beetje bloed. Maximaal drie dagen !

Na de innesteling

Een innestelingsbloeding is het eerste zwangerschapssymptoom, wanneer je er tenminste een hebt en het ook als zodanig herkend.
een persoonlijke noot, ik zag het destijds gewoon aan voor een menstruatie en was blij dat ik er zo makkelijk van af kwam, deze keer. Drie weken later wist ik beter…

Wanneer het bevruchte eitje zich lekker heeft ingenesteld en knus op haar plekje zit, komt het hormoon Humaan Choriongonadotrofine ( HGC ) vrij.
Nu komen je zwangerschapssymptomen pas goed op gang!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *