Bakerpraatjes uit verre landen.

bakerpraatjes

Vroeger….echte bakerpraatjes!

Vroeger, toen de zomers nog heet en de winters nog koud waren en de kraaien nog een kont hadden…en de medische wetenschap nog niet zo ver gevorderd als nu, hoefde men het toch niet zonder kennis te stellen. Ooit de waarheid, nu voor ons gewoon leuk om te lezen. Zeker tijdens je zwangerschap.
Ga er voor zitten en geniet ervan!

Hier een collectie bakkerpraatjes uit verre landen

Een Zweeds bakerpraatje zegt dat de aanstaande moeder invloed op het geslacht kan hebben door als ze een meisje wil krijgen, altijd een bolletje knoflook bij zich te dragen. Wil ze een jongen dan moet ze een ui bij zich dragen. Nou dat zij de kosten niet…Over de reuk zullen we het maar niet hebben.

In Italië geloven ze dat je gezicht dikker wordt als je een meisje verwacht. Is dit nog altijd hetzelfde dan krijg een jongen.
Een test uit Italië vraagt de toekomstige moeder haar haren omhoog te houden. Is er nieuwe haargroei in de vorm van een V dan verwacht ze een jongen. Groeit het nieuwe haar over haar hele nek, dan verwacht ze een meisje. Geloof jij het? Ikke niet !

Volgens een oud Duits bakerpraatje kan je aan de ogen zien of je een jongen of een meisje krijgt. Kijk hiervoor langdurig (minstens 1 minuut) strak in de spiegel, worden je pupillen wijder dan wordt het vast een jongen. Gebeurt er helemaal niets dan krijg je een meisje.

In Joegoslavië doet ook een bakerpraatje de ronde: Als de zwanger vrouw een haat ten opzichte van een bepaalde vrouw bij zich draagt, dan krijgt ze een meisje. Heeft de zwangere vrouw nu een haat tegen een bepaalde man, dan zal zij een jongetje baren. Zo iets van boontje komt om zijn loontje?

Als je een belofte aan een zwangere vrouw niet houd krijg je last van ontstoke ogen dat denken ze op de Ned. Antillen. Lijkt me een goede.

In Suriname, Spanje en Turkije zijn zo ook niet vies van een bakerpraatje..

In Suriname (en dan denk ik vooral bij de Hindoestanen) moeten mannen alles voor hun zwangere vrouw halen of maken waar zij trek in heeft. Doet hij dat niet dan krijgt de baby een wijnvlek. Ik stel voor dat we daar massaal weer in gaan geloven 🙂
In Suriname zijn ze er ook heilig van overtuigd dat het kijken naar lelijke dingen het krijgen van een lelijk kindje veroorzaakt. Dus: zwangere dames, hup elek week naar een museum!
En ze geloven er ook dat moedervlekken veroorzaakt worden door vreetbuien die de moeder heeft tijdens de zwangerschap. De plek die de moeder tijdens het eten aanraakt zou dan de plaats zijn waar de kleine later een moedervlek krijgt. Raak dus nooit je gezicht aan tijdens het eten.

In Spanje kunnen ze aan de paella het geslacht van je kindje voorspellen. Roert de zwangere vrouw door de pan en valt de rijst naar rechts, dan krijgt ze een jongen. Valt de rijst naar links in de pan, dan krijgt ze een meisje. Zou dat ookvoor de oer-hollandse nassi gelden?

In Turkije bestaat er een volkslied dat zegt dat als een zwangere vrouw te veel kippen- of geitenvlees eet, het kind gaat lopen als een kip of geit en de hele dag tok tok zal roepen.
In Turkije is het eten van perziken tijdens de zwangerschap streng verboden, omdat dit een harig kind zou veroorzaken. Dit zou komen door het donzige schilletje van de perzik.
Zou het misschien helpen als je de perzik schilt?

Een Arabisch bakerpraatje is dat tengere vrouwen niet op een gewone wijze een kind zouden kunnen baren. Een mollige vrouw zou veel makkelijk een kindje ter wereld brengen. Dit is dus niet waar, want het ligt aan de bouw van de bekken van de vrouw.

lees ook: zwanger in de 17de eeuw

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. Geslacht baby voorspellen: de leukste bakerpraatjes - Lotus Writings schreef:

    […] Babyenkind.nl; Oudersvannu.nl; […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *