Zwangerschap en ruzie top 10 baby gerelateerde ruzies

top 10 van baby-gerelateerde ruzies

Tijdens de zwangerschap worden er baby gerelateerde ruzies gemaakt. Waarover? We zetten de onderwerpen op een rij!

Ook als je een prima relatie hebt, kan je tijdens de zwangerschap, behoorlijk pittige discussies – noem het gerust ruzies – hebben. Dat is echt niet raar; jullie relatie staat op het punt voorgoed te veranderen. Van knus met z’n tweeen, naar knus met meer.  En ook als je enorm uitkijkt naar een gezinnetje, dan nog kunnen je de nodige twijfels en onzekerheden overvallen.

Hoe ervaren ouders to-be deze spannende periode waarin  ze binnenkort met z’n drieen zullen zijn? En wat doen ze om zich voor te bereiden op de komst van hun eerste kind? Je zou toch denken: afgezien van die ochtend misselijkheid is het  een tijd van roze wolken. Waarin je samen, nice and cosy  toegroeit naar het ouderschap? Waarin jullie glimachend samen de babykamer schilderen? De periode van in verwachting zijn, dat is toch niet de tijd van heftige discussies???

Nou ja, in de reclames  en op Insta ziet het er allemaal prachtig uit. Maar de werkelijkheid kan anders zijn. Heel anders, pijnlijk anders. Voor veel vrouwen is de periode waarin ze in verwachting zijn lichamelijk en emotioneel helemaal niet makkelijk. Misselijk worden, harde buiken, een buik waar je niet overheen kan kijken. Je mag je favo killerstiletto’s niet meer aan en je moet uitkijken met make-uppen en trouwens: je hebt helemaal nergens zin in, die zwangrschapshormonen verpesten werkelijk alles….

En aanstaande vaders mogen dan niet in verwachting zijn: zij weten ook niet wat hen strakjes nu eigenlijk te wachten staat. en dat maakt onzeker….Kortom de zwangerschap roept best wat vragen en spanningen op. Zowel bij de mama als de papa to be. En daar kan ruzie van komen.
In een goede relatie, kan een ruzie echt geen kwaad, en zeker geen baby gerelateerde ruzies! Het is vaak het moment om eens even te gaan zitten en een goed gesprek te hebben, over wederzijdse verwachtingen, over je eigen angsten en die van je partner. Nadat je allebei bent uitgeraast, ben je meestal heel goed in staat om oplossingen te vinden die voor jullie allebei acceptabel zijn. Vergeet niet; dit is pas het begin. Straks in de opvoeding zul je het ook wel eens oneens zijn met elkaar. Je zou kunnen zeggen, dat je daar nu al mee begint te oefenen.

 Poll

www.MyVoucherCodes.co.uk schreef een poll uit waar bij ze ouderparen, die in verwachting van hun eerste kind waren, vroegen: hebben jullie wel eens ruzie over de komende baby?

Een meerderheid van 68 % zei : ja!
Natuurlijk werden deze ouders gevraagd wat specifieker te zijn, waar ze dan met elkaar van mening over verschilden. Ze kregen een lange lijst met onderwerpen voorgelegd en mochten er zoveel aankruizen als ze wilden. Je begrijpt er werd naar hartelust aan gekruisd…

En daaruit volgde deze top 10 van baby-gerelateerde ruzies van ouders-to-be .

top 10 baby gerelateerde ruzies

De naam van de baby
seks
jij bent egoïstisch
borstvoeding
de schoonfamilie
Wel/niet het geslacht van de baby willen weten
Wel/ niet weer gaan werken
uitgaven
Komt er ook een 2de baby
Welke babykleertjes

De top 3 van deze tp 10 zal je vast niet verbazen…

lees ook :  vergeet niet je hond te vertellen dat je zwanger bent

of lees Vertellen dat je zwanger bent

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *