Zwanger de zomer overleven

zwanger zomer

Zwanger in de zomer,het  is best een hele klus als de temperatuur gaat stijgen, kan het echt lastig worden om je nog goed te voelen.

Dus nu de temperaturen weer stijgen en het ernaar uitziet dat dat nog wel even zo blijft,, is het hoogtijd voor wat tips, hoe je zwanger de zomer kan overleven. Zelf was ik ook zwanger in een voorjaars hittegolf en geloof me: ik vond het geen pretje. Helemaal niet!

10 tips van om zwanger in de  zomer de hitte te overleven

1. Hou je vochtgehalte op peil.

Het klinkt zo vanzelfsprekend, iedereen weet toch dat je altijd veel water moet drinken en in de zomer helemaal?? En toch….wees eens even heel eerlijk: hoe lang is het geleden dat jij een grote slok water hebt gedronken?? Juist. Dat bedoelen we dus….Zorg gewoon dat je bij elk koopje koffie of thee ook een glas water drinkt, dat scheelt al snel een heleboel

2. Eet minder zout!

Als je zwanger bent, zwel je op, het is een van de – vele – zwangerschapskwaaltjes. Je  houdt in je zwangerschap nu eenmaal makkelijk vocht vast. Als het warm is hou je makkelijk vocht vast.  En zout houdt vocht vast. Dus…vermijdt zout in de zomer! De rest kan je niet veranderen. Maar je zout inname heb je in de hand.

3. Bescherm je tegen de zon.

We denken altijd dat je als het warm is, je zo weinig mogelijk kleren moet dragen. Niets is minder waar. Lange luchtige kleding, die fijn om je heen wappert. Ik bedoel: trek gerust een tentjurk aan, als je zwanger in de zomer bent. Mode is niet het belangrijkste, verkoeling wel !

4. Ga lekker zwemmen

De allerbeste manier om af te koelen is nog altijd : ga het water in! Dus…..ga lekker zwemmen

5. Koop lekker een zwangerschapsbadpak

Je op je gemak voelen is belangrijk, je hebt al genoeg aan je hoofd. Dus koop deze zomer gewoon een zwangerschapsbadpak. Je kan ook kijken of je er ergens een tweede-hands vind en anders verkoop je hem later zelf door. Maar in de zomer, kan jij het water in, en daar gaat het nu even om!

Doe je deze 5 tips voor zwanger in de zomer al?

6. Zorg voor rust

Zwangerschap is vermoeiend, hitte is vermoeiend, tel dat op en je begrijpt waarom je volkomen gevloerd bent. Luister naar je lichaam en neem even (al is het maar een kwartiertje) rust.

7. Houd die benen in de lucht

Laat je door geen enkele schaamte weerhouden. Hup die benen de lucht in. Ook als je op een terrasje, laat de mensen gerust kijken. Jij bent zwanger in de zomer, zij niet!

8. Probeer zoveel mogelijk in de ochtend te doen
In de ochtend is het meestal nog redelijk koel. Sta desnoods wat eerder op en rust  tussen de middag wat langer uit. Doe als of je in Italie of Spanje bent deze zomer: vroeg op en in de middag heerlijk siesta!

9. Draag lichte kleren

Je jeans zitten nu echt niet lekker hoor. Kies, als is het tegen al je gevoel van mode en mooi in voor wijde dunne kleren, die lekker om je heen wapperen en zo voor nog een beetje extra verkoeling zorgen.

10. Zwanger in de zomer: zorg dat je slaapt

Slaap is echt van het aller,aller grootste belang.Je wordt van die hitte al moe genoeg. Al je je slaapkamer niet koel kan krijgen, investeer dan in een airco

succes met  zwanger in de zomer!

lees ook : vergeet die roze wolk maar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *