Zwangere vrouwen op hoge hakken

hoge hakken zwangerschap

Is het waar dat zwangere vrouwen niet op hoge hakken mogen lopen? Daar kunnen we vrij kort over zijn: eigenlijk wel JA!
Als zwangere vrouw op hoge hakken lopen is om een aantal redenen niet verstandig…helaas…

Maar echt eerlijk, zet ze in de kast, die geweldige pumps van je. En schaf een degelijk en vooral comfortabel stel stappers aan

Waarom mag je niet op hoge hakken lopen als je zwanger bent ?

  • Je houding verandert in je zwangerschap licht en wanneer je hoge hakken draagt dan krijg je meer druk op het lage gedeelte van je rug en daarmee automatisch ook op je knieën en enkels.
  • En dat wil je dus echt niet ! Druk op je rug en je gewrichten tijdens je zwangerschap is niet goed. Je gewrichtsbanden: het sterke en flexibele weefsel dat je gewrichten op z´n plek houdt, begint op te rekken. Het hormoon relaxin, dat je gewrichtsbanden wat ontspant (en er voor zorgt dat je onderbuik ontspant, klaar voor de bevalling) helpt daar ook nog eens aan mee.
  • Hoge hakken dragen kan dus bij dragen aan pijn in je onderrug, en die kan heel heftig worden.
  • Bovendien kun je als je zwanger wordt een beetje last van coördinatie-problemen krijgen. Het is heel normaal om je duizelig te voelen. Maar duizelig worden en stiletto heels…, is geen fijne combi….
  • Soms lukt het simpelweg niet, om je hoge hakken aan te trekken: je voeten en enkels kunnen behoorlijk vocht vast houden, vooral in de derde periode.
  • Niks om je druk over te maken trouwens: tussen de 50 en de 80% van de zwangere vrouwen heeft er last van.
  • Nog een reden om geen hoge hakken te dragen in je zwangerschap
  • Pas trouwens op ! In de ochtend zijn je voeten vaak nog normaal, maar gedurende de dag gaan ze op zetten. Dus dan ga je  ´s morgens zonder problemen op je hoge hakken naar je werk, maar  ´s avonds weet je niet hoe je terug moet komen…
  • Mag je dan helemaal geen hoge hakken dragen gedurende al die maanden van je zwangerschap niet? Tuurlijk wel als jij naar een feestje gaat, waar je zeker te weten 80% van de tijd kan zitten, dan is het geen enkel probleem!

Al met al is het het beste om je hoge hakken te bewaren voor speciale gelegenheden. Zeker als je voeten breder worden tijdens de zwangerschap. Dus, als je een felbegeerd paar Louboutins hebt, kunnen ze uitrekken en achteraf niet meer passen.  En dat is pas echte horror!
enne….hoe zit dat met verven tijdens de zwangerschap…lees meer

lees ook : seks tijdens de zwangerschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *