Stoppen met roken….het blijft een dingetje

roken

“”Mama,” zeiden mijn kinderen 20 jaar geleden “van roken ga je dood”. “Nee,”zei ik dan “van leven ga je dood. En doodgaan, dat doen we allemaal”

Ik behoorde tot die verstokte rooksters, die tijdens hun zwangerschap zichzelf met 5 sigaretten per dag op de been hielden…Geloof me of niet maar toen werd gezegd “Beter 5 zonder gestress, dan helemaal stoppen en stressen…” Nou ja, stress is bewezen ook niet goed tijdens de zwangerschap.

Je begrijpt uit bovenstaand verhaal, dat ik tot de die-hard rokers behoorde, die elke smoes aangrepen om maar niet te hoeven stoppen.
Dat verwijt ik mezelf niet. Roken is verslavend, dat weten we inmiddels allemaal.

Op het moment dat ik naar mezelf keek en zag dat ik gewoon weg verslaafd was aan die peuk, ging er langzaam een knop om. Ik wilde niet stoppen omdat het ongezond is, duur is, noem het maar op. Ik wilde stoppen met verslaafd zijn.

stoppen met roken, de moeilijke momenten

Wanneer je stopt met roken, moet je niet alleen van de verslaving aan de nicotine af. Je moet ook van een aantal gewoontes af. Dat maakt stoppen dubbel lastig. Deze twee herken je vast wel:

* Even rustig zitten


Voor mij was even een sigaretje, ook een rust moment. Even niks, even zitten en een paar trekjes nemen. Als je dat mist kan je wellicht een  e sigaret of e smoker kopen en  dan een kan je biologische e liquid kopen met weinig tot geen nicotine. Toch je rustmomentje…

* Nog eentje en dan…

Het waren mijn gevleugelde woorden, nog even een sigaretje en dan….dan ga ik afwassen, de kinderen van school halen, die rits in die broek zetten.
Het was even wennen dat ik dat direct kon gaan doen.
Zonder uitstel. Nu vraag ik me af, waar ik al die tijd om te roken vandaan haalde…

Ik ben blij dat ik niet meer vast geplakt zit aan mijn sigaretje. En ik wens jou veel succes, je zal zien: het lukt jou ook.
lees ook eens : zwanger en de zorgverzekering en beiinvloed ik het gewicht van mijn baby in de zwangerschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *