Genieten van de regen

jonge moeder

Mijn ruitenwissers staan op standje volle toeren, dit is echt zo’n moment dat ik dolblij ben met mijn oude autootje. Voorzichtig haal ik een jonge moeder in, ze fietst verbeten door de stromende regen. Voor en achterop de fiets zitten diep weggedoken in hun jas twee jonge kindjes. Onmiddellijk brengen mijn gedachten me terug naar de tijd dat onze volwassen dochters nog kindjes waren.

Mooie herinneringen van mijn tijd als jonge moeder

Ik haalde mijn rijbewijs pas toen de jongste drie was dus mijn eerste jaren als jonge moeder deed ik alles lopend of op de fiets. Dat gevoel als je natgeregend uit de kou, de warmte van een zwembad binnenloopt voor de zwemles kan ik zo oproepen. Maar heel veel regen roept ook mooie herinneringen op. Onze oudste zat op de fiets altijd heel dicht tegen mijn rug aangekropen. Als ik tegen de wind in door de regen fietste voelde ik haar altijd knus dicht tegen me aan. Als we dan eenmaal thuis waren pelde ik die twee kleintjes uit hun natte kleren. Met rozige wangetjes zaten ze dan samen op de bank, lekker samen onder een dekentje opwarmen met warme chocolademelk.

Tenten bouwen in huis.

Guur weer was ook altijd het perfecte moment om tenten te bouwen in huis. Onder de eettafel of op hun slaapkamer waren de meest knusse plekjes. Ladingen speelgoed werden er dan de tent binnen gesleept. Er moest in worden gepicknickt, het bedtijd verhaaltje moest in de tent worden voorgelezen en het liefste keer twee. En even zo vaak bleef de tent een paar nachtjes bewaard omdat hij echt te mooi was om meteen weg te halen.
Die laatste maanden van het jaar zaten vol feestjes waar ik net zo van genoot als onze meiden. Het ongeduld van elf november tot het eindelijk tijd was om de deuren langs te gaan en de opgewonden sinterklaastijd. Schoentjes zetten en liedjes zingen met de kinderen, ik heb mijn hart verpand aan die warme bijzondere periode.

In mijn achteruitkijkspiegel zie ik de jonge moeder langzaam uit het zicht verdwijnen en heel stiekem ben ik een beetje jaloers. Want onze dochters zijn al uitgevlogen en zij zit straks lekker met die kleintjes thuis. Ik hoop dat zij er net zo van geniet als ik vroeger altijd deed.

lees ook: de sjaalpetten

meer lezen van cynthia poen ? kijk op Cynthia Poen

2 antwoorden
  1. Rosanna zegt:

    Lieve Cynth, wat kun jij heerlijk schrijven. In mijn hoofd hoor ik het je voorlezen. Heel veel succes met je artikelen hier op baby en kind, ik kijk uit naar de volgende!

    Liefs Roos

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *