5 tips voor het verlichten van een kinderkamer

,
zacht licht

Over het gebruik van zacht licht in de kinderkamer

Je hebt de kleuren van de babykamer gekozen, je hebt het thema bepaald en zelfs de perfecte wieg of ledikantje uitgekozen. Nu de lampen nog.  5 tips voor het verlichten van de babykamer:

Vermijd harde verlichting 

Een zachte gloed geeft elke kamer warme en gezellige sfeer. Dat is echter niet de enige reden om voor zacht licht in de babykamer te kiezen. Zachte verlichting vermindert het contrast tussen licht en donker, waardoor je voorkomt dat je kindje overprikkelt raakt. Zachte verlichting helpt ook om zijn onontwikkelde ogen de broodnodige rust te geven. Denk bij zacht licht aan lampen met de lichtkleur warm wit of zeer warm wit. Je zou zelfs aan een gele lamp kunnen denken.

Installeer een dimmer voor zacht licht

Een dimmer is fijn voor nachtelijke voedingen en het verschonen van luiers. Bij het gedimde licht wordt je baby vrijwel niet wakker. Ook jij blijft in een slaperige stemming en kunt daarna gemakkelijker in slaap komen.

Vermijd vloerlampen 

Hoge vloerlampen voor een wieg of commode vragen om ongelukken. Zeker als je kindje in de peuterfase komt en hij zelf in zijn kamer rondscharrelt. Gebruik liever massieve tafellampen met snoeren die veilig kunnen worden weggewerkt.

Wees creatief 

Kinderkamers vragen om praktische verlichting, maar sommige verlichtingsbronnen kunnen ook leuk zijn om naar te kijken. Tover bijvoorbeeld het plafond om tot een sterrenhemel met kleine LED-lampjes van Philips. Of werp een magische gloed met strengen lampjes. Je kunt lampen ook gebruiken om het thema van de kamer te versterken. Wat je ook doet, creëer iets unieks!

Vergeet het nachtlampje niet 

Zelfs de schattigste en leukst ingerichte kinderkamer kunnen ’s nachts eng lijken. Je pasgeborene is misschien nog niet bang voor het donker, maar je peuter wellicht wel. Schaf dus op tijd een nachtlampje aan, dan voorkom je onnodige drama’s.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *