Stoppen met roken voor je kinderen: 5 redenen waarom

goede voorbeeld

Stoppen met roken: geef het goede voorbeeld!

Misschien heb je al kinderen of gewoon een grote kinderwens. Het is in ieder geval voor velen de beste motivatie om stoppen met roken. We weten namelijk allemaal dat het veel geld kost, ongezond is en voor een slechtere conditie zorgt; en toch blijven velen gewoon doorroken. In dat geval kan het stoppen voor iemand anders, en zeker wanneer het om je kinderen gaat, net de motivatie zijn die je zoekt.  Twijfel je nog steeds, dan vind je hier een aantal ontzettend overtuigende redenen waarom je de stap toch eens zou moeten nemen.

  1. Geef het goede voorbeeld

Ten eerste geef je de kinderen terwijl je rookt niet direct het meest goede voorbeeld; de kids zullen zo eerder geneigd zijn om ook zelf eens een sigaret te proberen. Ook jij bent waarschijnlijk ooit begonnen omdat je het bij een rolmodel zag. Maak het jezelf eventueel wat makkelijker door eerst af te bouwen met een vape; niet alleen ziet dit er minder uit als een sigaret, het geeft je ook de mogelijkheid om je lichaam langzaam aan de mindere hoeveelheid nicotine te laten wennen. Een e smoker kopen doe je online, of in de winkel.

  1. Eindelijk weer lekker ruiken

Je let er misschien niet altijd op; zeker niet wanneer je het zelf niet ruikt. Toch stinkt een roker naar de sigaretten; en dat ruiken je kinderen ook! Het zal een stuk aangenamer voor ze zijn om je een dikke knuffel te geven wanneer ze naar school gaan, wanneer je niet naar de rook stinkt.

  1. Meer tijd samen

Al die tijd die jij kwijt bent aan ‘even snel een sigaretje’ loopt op tot een aantal uur per week. Die tijd dat jij er tussenuit piept om even te roken, kun je natuurlijk ook gebruiken om wat extra tijd door te brengen met de kids. Even lekker samen ijsje eten, of bijpraten over wat er die dag allemaal gebeurt is.

  1. Ruimte om te sparen

Beeld jezelf eens in wat voor geweldige vakanties je allemaal aan kunt gaan wanneer je al dat geld dat normaal naar sigaretten gaat bespaart? Dat geld dat nu aan sigaretten uitgegeven wordt, kan aan allerlei andere leuke dingen besteedt worden.

  1. Minder beperkingen

Als roker kom je regelmatig beperkingen tegen. Een hotelkamer op vakantie moet rokers vriendelijk zijn, een restaurant moet een fijne rokersruimte hebben en ga zo maar door. Stop je met roken, dan zijn al deze beperkingen ineens verdwenen, en kun je gewoon samen met de kids genieten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *