Fijne inspiratietips om te ontspannen tijdens de zwangerschap

ontspannen effect

De zwangerschap is een indrukwekkende en intensieve periode voor het vrouwelijke lichaam. De kleine wordt verwacht en dat maakt elke dag een tikkeltje onzeker en ook spannend. Er wordt gefantaseerd hoe het kindje zal worden, de schopjes worden gevoeld en het lichaam moet hard werken om de kleine goed te laten groeien. Tijd om even lekker te ontspannen tussendoor! Wat geeft nu eens een heerlijk ontspannen effect?

Lekker lezen

Een ontspannende manier om de boel even de boel te laten, is door het lezen van een goed boek. Een heerlijke feelgood roman of een avontuurlijk boek zorgen ervoor dat je de wereld om je heen even helemaal kunt vergeten. Je kunt je verplaatsen in levendige personages en meeslepende verhaallijnen. Plof lekker op de bank met een healthy snack en het leesplezier kan beginnen! Of geniet in de stoel op de kinderkamer en lees over de ontwikkelingen die de kleine mag doormaken tijdens deze zwangerschap. Knip het lampje aan en ontspan, terwijl je lekker kunt genieten van deze fijne ruimte. Nog geen lamp gekozen voor de kinderkamer? Neem een kijkje bij de kinderlampen van Lampenzo. Deze webshop biedt een ruim assortiment aan met mooie lampen voor een spotprijs!

Buiten bewegen

Door even frisse lucht in te ademen, kan je heerlijk ontspannen. Maak een wandeling door de natuur of loop een blokje om zodat je in beweging kunt komen. Dit zorgt voor een ontspannen effect bij de nodige inspanning. Je kunt het zo intensief maken als je zelf wilt, maar ook tijdens de zwangerschap is het goed om je lichaam zo fit mogelijk te houden. Door aan je conditie te werken, voel je je ook een stuk sterker. Een fietstochtje is ook een fijne manier om even buiten te bewegen én te ontspannen. Het hoeft niet altijd te worden gekoppeld aan een praktische insteek (door bijvoorbeeld naar de supermarkt te fietsen voor de nodige boodschappen); een ommetje door de wijk is ook al erg leuk om te ondernemen.

Een wellness-momentje creëren

Duik de badkamer in, doe een maskertje op en laat het bad vollopen. Heb je geen bad? Smeer jezelf in met een lekkere douche foam om jezelf te verwennen. Even me-time in eigen badkamer! Ook kan er een kaarsje worden aangedaan of een serie worden gekeken vanuit het bad. Let er alleen op dat apparatuur niet in het water kan vallen! Het lezen van een tijdschrift kan ook een erg ontspannen effect hebben. Lekker bladeren én badderen tegelijkertijd!

Op welke manier probeer jij te ontspannen tijdens de zwangerschap?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *