Je zou ze soms…..

kinderfratsen

Er zijn momenten dat je kind wel wat kan doen, over de monenten dat kinderfratsen niet leuk meer zijn…

Er zijn van die momenten dat je je als moeder helemaal kapot schrikt. Je weet zeker : ” nu gaat het helemaal fout!! Ik ben echt de aller slechtste moeder op aarde. Dit is niet leuk loeder-moederen meer….”
We hebben met elkaar eens een paar van die kinderfratsen op een rij-tje gezet.

De kuch

J. zat beneden lief in de box. Mooi moment voor manlief en mij eens even wat spullen van en naar de zolder te brengen. Op gegeven moment hoorde we een kuchje. En even daarna begon hij te hoesten!! Wij als een speer naar beneden. Nee, niks te zien… Maar het kind bleef zo eng schrapend kuchen…Beetje water dan maar? Dat water kwam er in een boogje weer uit…HELLUP, wat was hier aan de hand?? Ademen leek goed te gaan, maar dat kuchje….

We konden niks beters verzinnen dan het even aan te zien. EN KIJK…het kuchen stopte, toen de aandacht stopte.
De boef had dus twee nieuwe trucjes geleerd! Kuchen en water in een boogje spugen. En als een volleerd podium-artiest hield hij onze aandacht gevangen…met z’n lekkere kinderfratsen.

De batterij, een fraai staaltje kinderfratsen…

Voor mijn peuter is niets veilig, dat weet ik allang. Volgens mij weet ik ook ondertussen wel alles buiten zijn bereik te houden. Helaas was het gisteren toch niet helemaal goed gegaan. Mijn Bob de Sloper kreeg de afstandsbediening te pakken. met zo-iets onbenulligs als een klepje heeft hij allang geen moeite meer.KLepje open, batterijen eruit. Leuk toch?
Een batterij had ik binnen een paar minuten gevonden. Maar die tweede…nergens te vinden. Ik raakte echt in paniek en was ervan overtuigd dat hij die had ingeslikt!!
Stik nevreus was ik, tot ik die tweede batterij had terug gevonden.
En lach me niet uit. Dit kind eet alles. De week hiervoor kon ik nog net voorkomen dat hij een konijnen-keutel in zijn mond stak…
Over konijnenkeutel gesproken:
Ik heb ooit gezien hoe de oudste boer de jongste broer buitengewoon vriendelijk een konijnenkeutel aanbood. Met de uitspraak : hier dropje…
Het jongste broertje vertrouwde dat net niet helemaal: hoe kwam hij midden op de hei ineens aan dropjes????

Nog eentje om het af te leren.

Het gebeurt wel vaker, dat kinderen twee dingen te gelijk leren. Wat gebeurt er als je kind tegelijk leert lopen en NEE! zeggen? Dan vraag  je : “Wil je lopen ? ”  en dan roept hij heel hard NEE!. En dan gaan we lopen….

lees ook : wat als je kind een klauteraar is…

17 antwoorden
 1. Laura zegt:

  Oh, good times ahead .. Ben op dit moment hoogzwanger van mijn eerste kindje, dus dat belooft als ik je artikel zo lees.. Wel een heel grappig artikel! Ben benieuwd of het echt zo ook zal zijn bij mij.

  Beantwoorden
 2. Anja zegt:

  Hahaha… ja je moet kinderen niet onderschatten 😉 En nee zeggen en vervolgens precies doen wat je wilde: heel herkenbaar

  Beantwoorden
 3. nicole orriens zegt:

  Ik kan me je zorg over die batterij levendig voorstellen. Kinderen kunnen soms dingen die je zelf echt niet verzint!

  Beantwoorden
 4. Reshma zegt:

  Haha zo herkenbaar! Mijn dochter is ervan overtuigd dat ik ook nog wat groter word. Ik ben 1.60 .. ze meet elke dag of ik al iets gegroeid ben en ja ook gewoon midden in de supermarkt

  Beantwoorden
 5. Eline zegt:

  Oh wat herkenbaar! Onze oudste dochter vond het fantastisch om alle klepjes open te maken en at geregeld eens een hondenbrok… oeps!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *