Voedingssupplementen moeders gebruiken ze ook.

voedingssupplementen

Over voedingssupplementen, praten we zelden en dat is toch een beetje een gemiste kans.

Veertig procent van alle Nederlandse vrouwen slikken met enige regelmaat voedingssupplementen, dat is bijna de helft van alle vrouwen. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als aanvulling op het menu van alledag of ze worden ingezet om kwalen en kwaaltjes te helpen bestrijden.

Deze gegevens komen uit een groot internationaal onderzoek met ruim 4.000 deelnemers naar het gebruik van voedingssupplementen bij vrouwen van 25-40 jaar. Dit onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Supergoods.nl.

Zwangere vrouwen gebruiken voedingssupplementen meer dan de gemiddelde niet zwangere vrouw. Een grote meerderheid van de zwangere vrouwen in het onderzoek geeft aan Foliumzuur (85%) en/of vitamine D (66%) te slikken.

Vrouwen gebruiken supplementen ook als ze gevarieerd eten.

Het is geen nieuwtje: een afwissend eten, verse producten gebruiken, dat is de basis van een gezonde levensstijl. Maar dat is toch – als we eerlijk zijn – makkelijker gezegd dan gedaan. En in de haast van de dag nemen we dan toch nog wel eens even, snel en makkelijk, een diepvriespizza. En in zo’n geval kiezen veel vrouwen ervoor om die maaltijd aan te vullen met een voedingssupplement.

Welke voedingssupplementen worden door vrouwen gebruikt?

Natuurlijke spierontspanners, zijn populaire supplementen die het hele jaar worden gebruikt. Supplementen die een goede nachtrust ondersteunen, zijn ook populair. En dat is heel erg logisch!. Niets is zo gezond als ongestoord 8 uur slapen! Capsules die kunnen worden ingezet voor een beter libido, worden ook veel gebruikt. Daar kunnen we ons allemaal wel wat bij voorstellen denk ik. Net zoals bij het gebruik van kruiden die helpen bij specifieke vrouwenkwalen.

In het najaar ziet men elk jaar een piek in het gebruik van voedingssupplementen en extra vitaminen om de weerstand te verhogen. Beter voorkomen dan genezen, die nare najaar kwaaltjes als griep en verkoudheid. We hebben het als moeder al druk genoeg en willen niet om de twee minuten onze neus moeten snuiten.

En dat risico lopen we nu eenmaal, als de R in de maand zit, We zitten in deze periode nu eenmaal niet meer lekker buiten, waar de virussen wel weg waaien. We zitten binnen. En dan grijpen die virussen hun kans.

 Hoe groter je weerstand, hoe kleiner de kans om ziek te worden, of hoe milder de symptomen Weerstand bouw je op door gezond en gevarieerd te eten. En zeker ook door genoeg te slapen en regelmatig flink te bewegen. 

Wanneer je als moeder elke dag met je kinderen op de fiets zit, heb je die beweging wel binnen. En als het niet helemaal lukt om elke dag verse en gevarieerd te koken, dan mag je best je gezondheid ondersteunen met het slikken van vitamine C en vitamine D.

Lees ook: Er is een nieuwe Elvie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *