Zo tover je je badkamer om tot een oase van rust

tot rust komen

Als ouder heb je het vaak erg druk. Af en toe heb je dan ook nood aan me-time, zodat je je batterijen weer kunt opladen. Dan is de badkamer een fijne plek om in te vertoeven. Zeker als je het omtovert tot een oase van rust. Wij vertellen je hoe je dit het best aanpakt!

Tot rust komen: de juiste verlichting maakt een wereld van verschil

Een rustgevende badkamer begint bij de juiste verlichting. Met badkamer spotjes kun je de ruimte zowel een luxueuze als gezellige uitstraling geven. Maar het is wel belangrijk dat je voor de juiste inbouwspots kiest. 

Te witte en felle verlichting laat een ruimte al snel koel lijken. Kies dus liever voor lampen met een warme lichtkleur. Inbouwspots die je kunt dimmen, zijn nog beter. Met gedimd licht kom je namelijk nog veel meer tot rust. Bovendien kun je dan voor helderder licht zorgen wanneer dat nodig is.

Meer sfeer met natuurlijke materialen

Als je je badkamer wil omtoveren tot het meest rustgevend plekje, mogen natuurlijke materialen niet ontbreken. Want niets is zo rustgevend als de natuur. Met materialen als hout en bamboe haal je de natuur in je badkamer. 

Deze materialen kun je op een leuke manier toevoegen aan de ruimte. Voorzie bijvoorbeeld een rieten mandje om je producten in te plaatsen of een houten krukje. Het is ook een goed idee om enkele plantjes toe te voegen aan de ruimte. Ze dragen bij aan het wellness-gevoel dat je wilt creëren. Het is wel belangrijk dat deze plantjes goed tegen vochtigheid kunnen.

Tot rust komen lukt nu eenmaal niet in de rommel

Relaxen in een rommelige ruimte? Dat gaat niet. Zorg er daarom voor dat je je producten altijd terug netjes opbergt in de kasten. Laat ook geen kleding of handdoeken rondslingeren. En smijt de spullen weg, die je niet langer gebruikt. 

Die oude tandenborstelhouder of dat versleten zeepbakje dat nog in je badkamer staat, laat je dus beter niet staan. Zorg er daarnaast voor dat je badkamer altijd schoon en netjes is, net zoals in een wellnesscenter.

Leg je zintuigen in de watten

Als je tot rust wilt komen in je badkamer, is het niet alleen belangrijk dat je de ruimte sfeervol inricht. Zorg ook voor een paar producten en accessoires waarmee je je zintuigen in de watten legt. Kies bijvoorbeeld voor een zachte luxe handdoek, en plaats geurstokjes en geurkaarsen in de ruimte. Heerlijke verzorgingsproducten, zoals scrubzout, bodylotion en een bruisbal, mogen natuurlijk ook niet ontbreken. 

Voorzie ook in een kleine radio, als finishing touch. Of plaats een telefoonhouder in je badkamer. Zo kun je heerlijk muziek luisteren terwijl je een douche of bad neemt. Je stress verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Geniet elke dag van je homemade spa

Door je badkamer sfeervol in te richten aan de hand van enkele natuurlijke accessoires en warme verlichting, kom je er heerlijk tot rust. Als je dan nog enkele verzorgingsproducten toevoegt, creëer je de meest heerlijke mini-spa waar je dagelijks van geniet. Dat is als ouder ongetwijfeld welkom!

Lees ook: creatieve manieren om je kinderen voor te bereiden op school

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *