Geboortekaartje voor een tweeling

geboortekaartje

Zelfs in ons digitale tijdperk, blijven we geboortekaartjes versturen. Zo iets belangrijks als de komst van een nieuw mensje in ons leven, dat willen we niet alleen maar aan het- vluchtig – wereldwijde web toevertrouwen. Samen met de beschuit met muisjes, behoort het tot onze tradities.

geboortekaartje

“Mode”

Wist je dat ook een geboortekaartje “last” heeft van mode?
In de veertiger jaren, stuurde men een eenvoudig wit kaartje, geen toeters, bellen of strikje. En op het kaartje stond de naam van de ouders en de naam van het kindje. Hoe eenvoudig kan het zijn?
Nu kan je je afvragen of dat mode was, of noodzaak. Tenslotte zijn dit de jaren van WO 2 . Voor luxe was weinig plaats.

In de 50-erjaren wordt het al wat leuker. Een roze of blauw strikje, sierde het kaartje op. En vaak stond er iets plechtigs als : “Met blijdschap geven wij kennis”
Maar in de roaring sixties gaan stijfheid en formaliteit overboord. Kleurrijke kaartjes worden verstuurd. En als het een tweede of derde kindje betreft, worden ook de namen van de eerste kinderen genoemd. Langzamerhand verschijnen er ook gedichtjes op kaarten, een trend die in de 70-er jaren volop tot bloei komt. In de 80-er jaren gaat men ook gewicht en lengte van het kindje vermelden. En in de jaren 90 onderscheid je je als jonge ouder door een Engels gedichtje te gebruiken.

geboortekaartje

In onze tijd kan en mag alles, al zullen je vrienden en familieleden waarschijnlijk even opkijken als je een kaartje stuurt met de tekst : Met blijdschap geven we kennis…

Als er een tweeling geboren wordt.

Bij een geboortekaartje voor een tweeling, stel je toch weer andere eisen dan bij een kaartje voor een eenling. Als is het maar omdat er meer tekst op het kaartje moet…
Ga eerst op zoek naar een collectie geboortekaartjes tweeling En kijk daar eens rustig rond, naar wat bij jullie past. Er zijn echt prachtige geboortekaartjes voor tweelingen te vinden : grappig, ontroerend en informatief! Want alles kan en alles mag, dus voor een geboortekaartje voor een tweeling!

geboortekaartje

lees ook eens : 20 do’s en don’ts bij het kraambezoek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *