Kinderwagens: wist jij al dat dit de trends van 2023 zijn?

,
Kinderwagens trends van 2023

Kinderwagens worden al tientallen jaren gebruikt. Wist jij bijvoorbeeld dat de eerste exemplaren al in de 19e op de weg te vinden waren? In al die jaren heeft de kinderwagen zich steeds verder ontwikkelt. Zo zijn de banden van massief rubber, is de bak comfortabel en is een goede vering eerder regel dan uitzondering. Desalniettemin zijn er ook op het gebied van kinderwagens trends te herkennen. In dit artikel lees je alles over de trends van 2023!

De verschillende trends

De trends van 2023 hebben betrekking op duurzaamheid, veiligheid, functionaliteit en design:

Duurzaamheid

Duurzaamheid is misschien wel de trend voor elke denkbare productgroep. Dit is niet anders voor het vervoer van kinderen. Wagens worden gemaakt van gerecyclede materialen, zijn goed recyclebaar of worden geleverd in verpakkingen die herbruikbaar zijn. Ook zijn er merken die een boom planten voor elke verkochte wagen. Maar duurzaamheid gaat ook samen met kwaliteit: een duurzame kinderwagen wordt voor meerdere kinderen gebruikt. Krijgt jouw kind een broertje of zusje? Gebruik de wagen dus vooral nogmaals!

Veiligheid

Iedere ouder wil het beste voor zijn kind, waarbij met name geldt dat bij iedere ouder veiligheid op nummer 1 staat. Gelukkig gaat de veiligheid van wagens met sprongen vooruit. In 2023 zijn wagens met een automatische rem volop op de markt: zo kan de wagen met jouw kind nooit zomaar de weg opschieten. Door een verbeterde balans is de kans op kantelen van de wagen in 2023 ook een stuk kleiner.

Functionaliteit

Moderne wagens hebben uitgebreide functionaliteiten. Denk hierbij aan de duo kinderwagen voor een tweeling of voor twee kindjes die kort na elkaar zijn geboren. Maar denk vooral ook aan speciale modellen voor ouders die willen gaan hardlopen met hun kind in de wagen of aan een ruime boodschappenmand onder de wagen. Zo is de wagen niet alleen een manier om je kind te vervoeren, maar ook een praktisch hulpmiddel voor jou als ouder.

Design

Last but not least: het design. Niets is zo gevoelig voor trends als het design van de wagen. Veel ouders kijken bij de aanschaf van een wagen naar de kleur. Hierbij zijn zwart, grijs, blauw en vergrijsd absolute trendkleuren in 2023. Tegelijkertijd zijn deze kleuren neutraal, waardoor ze ook na verloop van tijd nog steeds mooi zijn. Iets wat fijn is als je veel waarde hecht aan duurzaamheid. Design van de wagen heeft echter ook betrekking op de vorm. Strakke modellen, waarbij de bak niet zo massief is, zijn in 2023 het populairst.

Tot slot

Als ouder wil je het beste voor jou kind. Tegelijkertijd wil je een kinderwagen die bij jou en bij jouw waarden past. Dit komt terug in de vier trends van 2023. Wees je echter bewust van het belang van een goede wagen. Een goede kinderwagen is namelijk niet alleen veilig, duurzaam en mooi maar bovenal ook praktisch. Kies daarom voor een wagen die goed past bij jouw lengte en de situatie waarin jij de wagen het vaakst zult gaan gebruiken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *