Een gezonde baby

gezonde baby

Tips voor een gezonde baby

Hoe hou je je baby vrolijk en gezond? Nou daar zijn al heel wat boeken over volgeschreven! En – laten we eerlijk zijn – daar kunnen de meningsverschillen nog wel eens hoog over oplopen. De een wil tot op peuterleeftijd borstvoeding geven, de ander geeft haar kind de fles. Beide is natuurlijk prima: een blije moeder is een goede moeder. Over voeding gesproken: wat je je kind ook geeft, een kind heeft altijd vitaminen nodig!
Wat ik ook zelden lees in tips voor een gezonde baby is  dat zingen voor je baby echt supergoed is. Heus het kan je kindje niks schelen, al zing je zo vals als een kraai! Je baby geniet ervan en genieten is gezond.

kapotte babybillen

Minder gezond zijn kapotte babybillen! Luieruitslag is een van de naarste dingen die een moeder kan overkomen, tenminste ik kon wel huilen als ik die rode billetjes zag!
Veel moeders gebruiken wegwerp luiers die niet best zijn voor het milieu en nog duur ook. Tegenwoordig nemen de wegwerpluiers verrassend veel vocht op, maar dat betekent ook dat babybilletjes toch wel eens natter kunnen worden dan je als moeder lief is.

Wanneer je je kind in een wasbare luier laat rondlopen is dat niet alleen beter voor het milieu, maar je merkt ook eerder dat je kind aan een verschoning toe is!
Wat ook enorm gezond is voor je baby is buitenlucht, zeker nu, ga lekker naar buiten met de kleine. Parkeer de kinderwagen naast een bankje, zorg dat de zon nooit in het gezichtje van je baby kan schijnen, doe even je ogen dicht en geniet !
Want wat zei ik ook alweer  een blije moeder is een goede moeder.

lees ook: gemaksmusthaves

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *