Run op Spookslotgadgets van de Efteling: ‘Het is een gekkenhuis’

Het spookslot op de Efteling gaat dicht, maar voor het sluit kunnen de echte spookslotfans, een boek over deze attractie kopen en een speciale Spookslotpin.
Natuurlijk is de voorraad van deze gadgets niet oneindig, dus maandag 29 augustus, als de verkoop start, is het dringen geblazen bij de Efteling: honderden spookslotfans verzamelden zich in alle vroegte al voor de ingang, om er zeker van te zijn, dat zij deze herinneringen aan een geliefde attractie kunnen aanschaffen.

Er worden in totaal 2500 boeken verkocht en de dubbele hoeveelheid pins. Om 9 uur mochten de Efteling-gangers het park in, om 10 uur begon de verkoop, bij het Spookslot zelf, voor het voorgoed gaat verdwijnen.

De Efteling begon met een maximum van 5 boeken en 5 pins per persoon, maar toen men zag hoe groot het aantal kopers was, werd dat teruggebracht naar maximaal 3 boeken en 3 pins per persoon.

Niet iedereen wachtte geduldig voor het spookslot

Hoewel de meeste koper gewoon rustig in de rij stonden en hun beurt afwachtte, waren er ook wat minder geduldige kopers, die achteraan in de rij stonden en dat probleem oploste door naar voren te stormen, waarbij ze kinderen omver liepen.

Een vader kon nog net op tijd de val van zijn 6 jarige dochter voorkomen. Het kind schrok enorm, maar kwam gelukkig met de schrik vrij. Of ze ook de spulletjes konden bemachtigen? We weten het niet…

Van de redactie:

De Efteling geeft aan verbaasd te zijn door de hype die is ontstaan. Ik denk dan toch: nou die hype heb je mooi zelf veroorzaakt…
En wat een onzin om zulke kleine hoeveelheden van die gadgets aan te bieden. Had het de Efteling nu zoveel meer gekost om het dubbele te laten maken? Ik kan het me niet voorstellen, eerlijk gezegd.
En hoe moeilijk was het geweest, met een nummertjes systeem te werken, om duwen en dringen te voorkomen??

Met dank aan omroep Gelderland, voor de bron

Lees ook: schooljaar van start

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *