Zestig kinderburgermeesters smeden plannen

In Madurodam zijn op zaterdag 19 maart maar liefst 60 kinderburgermeesters bij elkaar gekomen.
Het doel was om samen plannen te smeden voor de verbetering van Nederland en hun eigen stad.

Willemijn Dupuis, initiatiefneemster van de landelijke kinderburgermeesterdag, legde uit welke onderwerpen er allemaal aangekaart zouden gaan worden. “Ze vinden pesten verschrikkelijk, daar hebben we aandacht voor, we hebben aandacht voor: hoe zorg jij in jouw omgeving voor de aarde, wat kan je zelf doen? Ze gaan praten over samen spelen, samen leven, en ze gaan het hebben over waardige kansen voor alle kinderen.”

Kinderburgemeesters aan de slag

Na de ontvangst en het welkomstwoord konden de kinderburgemeesters onder leiding van deskundigen in verschillende zalen aan de slag om over deze onderwerpen te praten. Er zijn door de kinderen heel wat plannen gemaakt. Zo wil kinderburgermeester Jelte de opruimdiensten inschakelen om de plekken met de meeste vervuiling in Renswoude aan te pakken. Ook Fedde uit Molenlanden wil heel graag iets doen tegen het afval in zijn woonplaats. Maar ook het verminderen van eenzaamheid staat bij hem hoog op de agenda want, zo zegt hij: “Afval vind ik heel slecht voor het milieu en mensen hoeven niet alleen te zijn.”

De wens van burgermeester Anne is dat er meer gespeeld kan worden in Aalsmeer. Zij gaat er voor zorgen dat speeltuinen toegankelijk worden voor kinderen met een beperking en ze wil een bibliotheek voor buitenspeelgoed opzetten.

Jakob uit Dordrecht denkt groter. Hij wil in heel Nederland minder armoede onder kinderen, zodat ze ook beter eten kunnen kopen, want dat dat niet zou kunnen vind hij heel erg.

Naast een leuke een leerzame dag voor henzelf, hebben deze kinderen dus ook hard gewerkt aan een fijne toekomst voor alle kinderen in Nederland. Zij zijn dan natuurlijk ook niet voor niets kinderburgermeester.

Bron: https://www.ad.nl/video/productie/zestig-kinderburgemeesters-smeden-plannen-in-modurodam-291570

Lees ook: Kabinet wil minder fastfoodwinkels in de stad

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *