Deze 10 fenomenen komen elke zomervakantie terug.door Mieke

fenomenen

Kijk eens of deze 10 fenomenen ook elk jaar bij jou terug komen, vast wel!

Elke zomervakantie zijn er een aantal dingen die terugkomen. Aangezien ik in het onderwijs zit, ben ik bijna ‘9 weken’ thuis met mijn kids. In België plakken ze er nog drie weken extra aan. Of dat zo goed is, weet ik nog steeds niet…

Over deze fenomenen heb ik het

 1. Ons huis ligt er elke dag chaotisch bij. Een schijfje hier, een auto daar, wat vergeten plasticine…kortom ik verlang weer naar de rust van een opgeruimd huis.
 2. Ze hebben een speelkamer, maar het is gewoon veel gezelliger om alles te verslepen naar het midden van het huis of in de tuin. Er ligt meer zand naast de zandbak dan erin en als je je benen wilt breken, dan ben je zeker welkom.
 3. De ochtendrush kennen we niet meer. Oké, ze zijn nog steeds vroeg wakker (tussen 06.30 uur en 7u), maar dan doen we het rustig aan. Wat spelen, ontbijten, rondlopen in pyjama. Als we ergens om 10u verwacht worden, moeten we ons soms echt haasten. Die eerste schooldagen worden nog pijnlijk.
 4. Tegen 14u vind je dat je een aperitief verdient hebt. Gewoon, omdat je opnieuw bijna een dag overleefd hebt.
 5. Als de kids in bed zitten, val je scheefhangend en kwijlend in slaap in je stoel.
 6. Terwijl je een boek leest, zijn er steeds 37 onderbrekingen. Iedereen heeft altijd wel iets nodig dat ze zelf niet kunnen vinden, of ze willen gewoon wat aandacht.
 7. Je bent gepromoveerd tot scheidsrechter. Ondertussen zitten we ook aan het 274ste potje pesten.
 8. Op elk moment van de dag hebben die kids honger. Natuurlijk komt er bij hen geen grammetje bij, maar jij hebt last van…euh vakantievetjes. Want af en toe/soms/oké veel eet je ook gezellig mee.
 9. Je weet totaal niet meer welke dag van de week het is. Alle dagen lijken op elkaar.
 10. . Je schudt elke dag weer nieuwe dingen uit je hoed. Vandaag gaan we picknicken/naar de bieb/spelen in de speeltuin/afkoelen in de fonteintjes/spelen met vriendjes/een film kijken met zelfgemaakte popcorn/naar de markt/iets bakken…het hoeft niet veel geld te kosten om leuk te zijn.

Herkennen jullie dit ook?

Lees ook van miecom: ja ik heb een favoriet kind

1 antwoord
 1. Kaat Krabbel zegt:

  Ha ha heel herkenbaar.
  En toch? ik vind de zomervakantie zo fijn met mijn kind samen.
  Dan maar wat meer rommel in huis en idd wij hebben ook moeite om 10 uur ergens op tijd te zijn, we lopen lekker in ons huiskloffie zolang het kan.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *