Ouders struikelen over maandverband in Pixars nieuwste film ‘Turning Red’

Pixar heeft een nieuwe film uitgebracht, waarin het voor het eerst ongesteld worden van pubermeisjes wordt uitgebeeld. De film heeft een leeftijdskeuring van 6 jaar en ouder gekregen. Het veranderen in een rode pandabeer staat overduidelijk voor de beginnende puberteit, een onderwerp dat zelden tot nooit in een kinderfilm voorkomt.

De meningen of dit nu een goed idee was, zijn verdeeld. Waar de ene ouder het Pixar behoorlijk kwalijk neemt dat ze kinderen blootstellen aan zaken waar ze nog niet aan toe zijn, is de ander blij is dat het onderwerp uit de geheimzinnigheid wordt gehaald en wellicht thuis een discussie op gang kan brengen die al lang gevoerd had moeten worden.

Voor het eerst ongesteld worden

Ook experts worden blij van de film. Zo zegt menstruatie-expert Hilda Alberda: “Niet alleen voor meisjes in Afrika en Azië waar Simavi projecten uitvoert, maar ook voor meisjes in Nederland is de eerste menstruatie vaak nog schrikken. Het is belangrijk dat we hier over praten, thuis en op school en er niet zo geheimzinnig over doen.”

Pixar zelf hoopt vooral dat het publiek kan lachen om de film en het kan zien als iets volledig normaals.

Ga jij met je kind kijken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *