Gezondheidsraad: vaccineer kinderen met hoog medisch risico tegen corona

over het vaccineren van heel jonge kinderen

De Gezondheidsraad heeft een advies aan de regering uitgebracht om jonge kinderen en daarmee wordt bedoelt kinderen van 6 maanden tot 6 jaar wel in te enten  tegen covid 19als deze kinderen een ernstige medische aandoening hebben.
Op dit moment is het zo dat kinderen vanaf 5 jaar ingeënt kunnen worden tegen Covid los van de rest van hun lichamelijke toestand.

Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA heeft kortgeleden de vaccins van Moderna en BioNTech/Pfizer goedgekeurd voorkinderen vanaf 6 jaar. Dat betekende dat kinderen vanaf die leeftijd ingeënt kunnen worden tegen Covid 19. Maar aanvullend daarop heeft het ministerie van Volksgezondheid de Gezondheidsraad gevraagd advies te geven over het gebruik van de vaccins bij een jongere leeftijd groep.

De gezondheidsraad heeft nu aangegeven dat dat de zogeheten mRNA-vaccins voor “een goede immuunrespons” zorgen voor kinderen tot 6 jaar.

het vaccineren van kinderen jonger dan 6 jaar

Hele jonge kinderen krijgen over het algemeen Covid in heel lichte mate, daarom vind men he niet nodig deze groep massaal in te enten. Maar voor kinderen met een verhoogd risico, is het natuurlijk een heel ander verhaal. Je moet dan denken aan kinderen met het downsyndroom, of kinderen met ernstige aandoeningen aan het hart of aan hun afweersysteem.

Adviezen van de Gezondheidsraad worden over het  algemeen gewoon overgenomen door het ministerie van Volksgezondheid.

Het verhaal staat op de NOS

van de redactie

Wat fijn, voor deze groep toch al kwetsbare kinderen en voor hun ouders, dat ze ingeënt kunnen worden. Het is eigenlijk net als bij mij. Ik heb nooit een griepprik gehaald omdat ik zelden griep had en als ik het had, was ik ene paar dagen ziek. Jammerdebammer. Nu ik wat ouder word, word ik vaker en ernstiger ziek: hoera, voor de griepprik!
En zo is dat voor deze kinderen ook: alles wat je niet hoeft te krijgen, is fijn, er is al narigheid genoeg moet je maar denken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *