Ouders willen geen ‘gewoon’ geboortekaartje meer.  

Er is een stijgende tendens te zien waarbij ouders niet meer door stapels voorbeeld boeken bladeren en dan een geboortekaartje kiezen, maar zelf bedenken hoe hun ultieme bijzonder geboortekaartje eruit moet zien. 

En dan wordt het natuurlijk niet zomaar een kaartje! Neem bijvoorbeeld het geboortekaartje van het dochtertje van Q-dj Jolien Roets en dj Hakim Chatar. Zij hopen dat hun geboortekaartje jaren in het huis van hun vrienden zal blijven staan. Omdat het zo mooi is. 
Andere ouders willen een bijzonder exemplaar dat afgestemd is op de kinderkamer, zodat ze daar dan een poster van het geboortekaartje kunnen ophangen. 
Een geboortekaartje in de vorm van een mok, of T-shirt, alles is mogelijk.  
En, dat zal niemand verbazen, dat is allemaal niet direct goedkoop. 
 
Hakim en Jolien zijn groot fan van de Nederlandse artiest Piet Parra. Ze trokken de stoute schoenen aan en vroegen hem om een ontwerp te maken voor het geboortekaartje. Zij vinden dat een geboortekaartje niet zomaar een kaartje is, maar een verzamelobject. 

Noot van de redactie:

Vroeger kende ik heel veel mensen die geboortekaartjes verzamelden. 

Wat kost een bijzonder geboortekaartje 

Studio Fest zegt hierover: “Een tekening volledig op maat kost je bij ons 280 euro. Maar dan heb je natuurlijk de drukkosten nog niet betaald.” Voor 100 kaartjes kom je zo al op een eerste € 2,80 per kaartje. 
Maar het kan veel duurder 
Studio Kadeco maakte een kaartje wat per stuk € 9,50 kostte. Dat was een combinatie van technieken en verschillende soorten papier.  

Het aantal ouders wat bereid is flink geld neer te leggen voor een bijzondere gevoorteaankondiging groeit 
“In 2020 koos 15 procent van de ouders voor ons duurste pakket. Vorig jaar was dat al 24 procent.” 

De ontwerpbureaus hebben het gevoel dat de social media sterk bepalen wat ouders willen. Ouders willen iets kunnen laten zien waar ze echt trots op zijn en …wat een ander nog niet heeft.

Het hele verhaal vind je op HNL.be  

lees op BabyenKind: erkenning voor vrouwen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *