Ruim 6000 kinderen in VS gedood of verwond met vuurwapens in 2022 

Vuurwapens in Amerika

Dat er in Amerika veel en vaak geschoten wordt, dat weten we. Maar dat de cijfers zo schokkend zijn…voor mij is dat toch nieuw. 
Dit jaar zijn er in de VS 6000 kinderen gewond geraakt of overleden door gebruik van vuurwapens. De cijfers komen van de organisatie Gun Violence Archive. Deze organisatie houdt sinds 9 jaar dit soort cijfers bij. Dit jaar telden ze de hoogste score sinds hun oprichting. 

Het aantal kinderen dat overlijdt door vuurwapens

Op 27 december 2022 stond de teller op 6025 slachtoffers onder de achttien jaar. Het aantal kinderen dat overleden aan vuurwapengeweld was 1631. Het aantal gewonden bedroeg 4394. 
En gruwelijk rekensommetje leert ons dat het aantal slachtoffers 17 per dag bedraagt… 

Vorig jaar (2021) telde men het trieste aantal van 5708 gewonde en gedode kinderen. Het aantal kinderen dat slachtoffer wordt, wordt steeds groter…. 

Dit jaar werden 306 kinderen die jonger waren dan 11 jaar gedood door vuurwapens. Daaronder waren ook de 19 kinderen die omkwamen tijdens de schietpartij op de Robb Elementary school in het Texaanse plaatsje Uvalde, op 24 mei 2022. 

De overige 1325 kinderen die om het leven kwamen schietpartijen waren tussen de 12 en 17 jaar oud. 
Het jongste slachtoffer was maar 5 maanden oud, toen ze omkwam tijdens een drive by shoot-out. Het kindje werd in het hoofd geraakt terwijl ze in een auto zat. 

Van de redactie: 

Het is en blijft volkomen onbegrijpelijk dat er nog steeds Amerikanen zijn die vinden dat het wapenbezit van particulieren niet aan banden mag worden gelegd… Die blijven roepen: wapens doden geen mensen, maar mensen die wapens hebben… 
Juist ja, gewoon ervoor zorgen dus dat mensen geen wapens hebben, zouden wij zeggen. 
Het schijnt, maar dat weet ik niet zeker, dat het grootste deel van de Amerikanen die wapenwetten, maar wat graag wil aanscherpen en strenger maken. Maar die zitten niet op de plekken waar de wetten gemaakt worden. Misschien moeten ze daar toch wat harder voor gaan vechten (zonder geweren) 

Bron RTL 

Lees ook eens: zwanger op je werk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *