Fit na de feestdagen? Over december en feesten

decembermaand

Die decembermaand was heerlijk, die kerstvakantie: lekker niksen, een halve dag rondhangen in je pyjama en de hele dag door snoepen, onder het motto: ach het is nu kerst! 

En dat feest, dat eigenlijk al rond Sinterklaas begon, ronden we af met oliebollen en appelflappen. Ook echt niet verkeerd. Ik ben een groot voorstander van lekker snoepen in december. Zo zijn volgens mij die mid-winterfeesten ook bedoeld. Je moet je toch voorstellen, in lang vervlogen tijden zat je in december al een tijdje in de kou en het donker. En dan ging je – met wat er nog was – eens even lekker feest vieren. Nou reken maar dat je er dan weer een tijdje tegen kon. Lang genoeg om het voorjaar te zien komen, met nieuw, vers eten. 

Nu zul je zeggen: “Beste Felice, wij leven niet meer in vroeger dagen. Onze winkels liggen het hele jaar door vol, wij hoeven ook niet op het voorjaar te wachten. En veel eten en veel snoepen, dat is gewoon dom en ongezond”. 

Het hele jaar decembermaand?

Dan heb je beslist een punt, als je tenminste het hele jaar door doet alsof het december is… 
En dat moet je niet doen. Maar dat weet je al, dat hoef ik je helemaal niet te vertellen. 

Na alle decembermaand uitspattingen is het ronduit rustig en prettig om weer normaal te doen. Gewoon een koekje als je uit school komt, gewoon aardappels en veel groenten op tafel en maar een toetje en dat is dan niet eens ijstaart. Heerlijk, lekker alledaags, bijna saai maar zo rustig… 

We moeten allemaal weer op tijd op school, werk en sportclub zijn, dat brengt ons alvast een beetje in beweging. Als je slim bent – en als het technisch mogelijk is – dan ga je zoveel mogelijk lopend of op de fiets. 
En voor je het weet, zit het hele gezin in weer in een gezond ritme. En dat houden we vol tot….juist ja: het weer die heerlijke decembermaand is! 

lees ook eens: zijn decemberbaby’s slimmer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *