Het kan dus wel: ventilatie op school

ventilatie op school

Ventilatie op school: eindelijk belangrijk.

Het gebeurt me zo af en toe, jou ook? Dat ik boos wordt, machteloos boos en verdrietig.
En dat ik me wanhopig afvraag, waarom het zo moet gaan….

Dat had ik een paar dagen geleden. Toen ik de krantenkop las dat het ministerie 360 miljoen euro wordt uitgetrokken om de ventilatie op scholen te verbeteren. Drie-honderd-miljoen jawel. Je leest het goed.

Toen ik dat las, werd ik zo woest. We weten al lang dat op veel scholen de ventilatie niet in orde is. We weten al heel lang dat dat heel erg slecht voor de concentratie en het welbevinden van mensen is. Maar er werd nooit een pest-moer aangegaan. Nul komma niks.

En nu ineens kan het wel.

Wanneer ik de het bericht van de Rijksoverheid hierover lees, lees ik het volgende

Het RIVM constateert op basis van de huidige kennis dat er geen aanwijzingen zijn dat aerosolen een relevante rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Overdracht vindt volgens de experts vooral plaats via druppelinfectie, bijvoorbeeld als besmette mensen hoesten of niezen. Het RIVM adviseert om in ieder geval de bestaande regelgeving op het gebied van ventilatie te volgen. Dat geldt ook voor scholen. Bovendien leren leerlingen het beste in een prettige omgeving met gezonde lucht.”

De overheid gelooft niet dat aerosolen belangrijk zijn als het gaat om het overbrengen van het virus. Dat kan, dat klopt zelfs, daar is men op wetenschappelijk niveau nog helemaal niet helder over.
Maar ondanks het feit dat je niet in aerosolen gelooft, is er nu ineens wel een groot bedrag om de ventilatie op scholen in orde te brengen. En dan zeggen ze ook nog doodleuk: gezonde lucht is best prettig!

Het laat mij boos en verbijsterd met een grote vraag achter
Waarom was gezonde lucht geen reden genoeg?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *