We gaan weer naar zwemles

zwemmen

kan je kind nog zwemmen na 9 weken zonder zwemles?

Het is begin maart 2020 als mijn dochter, na 1,5 jaar ploeteren in het zwembad, te horen krijgt dat ze mag afzwemmen. Eindelijk is het eind in zicht en zal ze haar A diploma halen. Daarna nog door voor B en dan mag ze zelf een sport uitkiezen die ze leuk vindt.
We lichten de opa’s en oma’s en ooms en tantes in, wanneer de grote dag daar is: 28 maart!!

Maar dan slaan alle Coronamaatregelen ineens keihard toe. In het zwembad zeggen ze nog, zolang ze scholen open zijn, geven wij nog zwemles.
Helaas wordt dat zelfde weekend aangekondigd dat de scholen sluiten en daarmee ook het zwembad. Voorlopig geen zwemles voor onze dochter.
Ik denk dat ik er als moeder meer moeite mee had dan zij zelf. Ik zag zo voor me dat ze voor de zomervakantie (En de komst van ons 3e kindje) klaar zou zijn met zwemles. Maar helaas, dat zat er niet in. Het enige wat we konden doen was afwachten.

Na ruim 9 weken zonder zwemles, was het deze week eindelijk weer zo ver, de zwemles ging weer van start. Mijn dochter had er meer zin, dan ze ooit heeft gehad. En omdat we voor iedere week die ze geen les heeft gehad, een inhaalles heeft gekregen, heb ik meteen een 2e les voor deze week ingepland.
Thuis de zwemkleding al aan. Nou zwemt mijn dochter met kleding aan en was het mooi weer, dus bij het zwembad hoefde ze alleen haar slippers uit en zwemschoenen aan te doen.

De ouders werd verzocht om niet binnen te wachten tijdens de les. Dus zodra ze in het water lag, zijn mijn zoon en ik naar de auto gegaan om daar te wachten tot de les was afgelopen.
Na de les mogen de kinderen niet douchen en mogen we ook gebruik maken van de kleedkamers van de sportschool, om de 1,5m afstand te kunnen bewaren.
Afdrogen, simpele kleren aan en snel weer naar de auto.

Ik vond het goed te doen op deze manier. Sommige ouders deden een handdoek of badjas aan bij hun kind en namen ze nat mee naar huis. Nou wonen wij niet om de hoek bij het zwembad. En om nou een nat kind mee te nemen de auto, dat leek me voor niemand fijn.
Het enige was, dat mij dochter natuurlijk thuis geen zin meer had om alsnog te douchen. Ach, gelukkig was ze de volgende dag vrij, dus dat komt dan wel. En als ze op zaterdag ochtend zwemt, kan ze ’s avonds voor het slapen ook onder de douche.

Ze was in ieder geval heel blij dat ze weer mocht zwemmen en was het nog niet verleerd. Wel een beetje gek dat de juf les gaf vanaf de kant. Bij de kinderen die minder ver zijn met zwemles, was de juf wel in het water.
Hoe het nu zal gaan met afzwemmen is nog niet bekend. Dus of dat nog voor de zomervakantie en de komst van de baby zal lukken is nog even afwachten. We hebben geduld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *