Hulpouder worden

hulpouder

Hulpouder worden

Je kleuter gaat naar school en dat vind je natuurlijk heel erg leuk, en omdat je vaak op school en het schoolplein te vinden bent bouw je een band op met de school.
De stap naar hulpouder is dan niet zo ver meer.

Hoe wordt je hulpouder?

Goede vraag , lastig antwoord. Want iedere school heeft zo zijn eigen manier om dat te regelen. In het ene geval worden ouders via bv een nieuwsbrief uitgenodigd zich op te geven, in een ander geval geeft de MR aan, hulpouders te zoeken. Soms benaderen leerkrachten direct ouders, en soms benaderen andere hulpouders je.

Is hulpouder worden wat voor jou ?

Zo als de Engelsen het zo mooi zeggen: the proof of the pudding is in the eating…. Je weet het pas als je het doet. Als je niet zo zeker van je zaak bent: begin dan eens met kleien klusjes, die niet zo heel veel tijd vragen en die je leuk lijken. En zo merk je vanzelf of het wat voor je is.

Wat doen hulpouders zoal?

Hulpouders zijn : Lees- en bibliotheekouders, luizenmoeders en -vaders, knutselouders, maar ook de ouderraad bestaat uit hulpouders. Hulpouders gaan mee op schoolreisje en helpen bij de sportdag en het wekelijkse zwemen. OPsommige scholen zorgen ze voor de opvang tussen de middag….Ongeveer 150.000 ouders zijn actief op de basisschool van hun kind. Zonder hun hulp kunnen basisscholen niet meer functioneren.

 Tips voor hulpouders:

• Zorg dat duidelijk is wat er verwacht wordt; maak heldere afspraken, soms staan die afspraken bij scholen op papier. Dat is helemaal prettig dan weten we allemaal hoeveel en hoe vaak er gelezen, ontluisd etc wordt
• Denk van te voren na of je hier echt de tijd voor hebt: het kan best gebeuren dat je je heel gevleid voelt door de vraag of je wil helpen, maar dat je er na een paar maanden achter komt dat het gewoon te veel van je vraagt…
• Houd goed contact met de leerkracht; voorkom werken op eigen houtje.
• Check of in de verzekeringspolis van de school een expliciete clausule is opgenomen die schade door hulpouders dekt. Zo nee, vraag hoe het geregeld is.
• Zorg dat het werk als hulpouder in alle opzichten door school is afgedekt.

lees ook : Je kind als museum directeur

hulpouder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *