Kleuterspelletjes: Telstokjes

telstokjes

Maak eens telstokjes

Je kunt natuurlijk een heleboel ijsjes eten en de stokjes afwassen. Maar in knutselwinkels en vaak ook op de knutselafdeling van een warenhuis kun je ijstokjes kopen. En geloof me: daar kun je leuke dingen mee doen!
Het maken van deze telstokjes is echt een heel leuk werkje op een regenachtige middag. Want je moet uit alle hoeken en gaten ¨dingen¨ halen die je op die stokjes kan plakken.
Heel veel pret, zeker als je het met 2 kinderen doet en ze mogen niet hetzelfde opplakken! en ondertussen wordt er druk geteld en de getallen op geschreven, heel leerzaam.

 

Tellen met kralen

telstokjes

bron Intertoys

Je dreumes heeft vast wel een keer een doos met van die grote houten kralen gekregen.
Die kan je nu mooi gebruiken!
Maak mooie snoeren met 1 kraal, en dan  met 2 kralen, vervolgens een met 3 kralen, enzo rijg je snoer na snoer vol. Tot je een snoer met 10 kralen hebt.
Als je heel ijverig bent, maak jij dan mooie kartonnen bordjes met de cijfers 1 tot en met 10 erop, en laat je je kleuter de kettingen op de juiste plek hangen..
Ja kan ook na een tijdje de kettingen gewoon weer los maken. En het spel van voren af aan spelen. Want denk erom: je kind leert van herhaling ( en daarom vinden ze het dus fijn dingen vaker te mogen doen!)

Smarties dobbelspel

telstokjes

Zet een schaaltje smarties op tafel. Of tum tum, of ander heel klein snoepgoed.
om de beurt de dobbelsteen gooien. Je mag zoveel snoepjes pakken als je ogen hebt gegooid.
Speel het met een kind tegelijk ( anders krijg je misschien scheve ogen als het ene kind steeds zes gooit en de ander een)
En speel het ( in verband met de tandjes) niet al te vaak.

Maar leuk is het wel!

 

lees ook :uitstapjes: succes verzekerd

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *