Leren tellen

leren tellen

Een kleuter leert tellen, maar hoe leert hij dat ?

Sommige kinderen leren zichzelf lezen, anderen leren zichzelf tellen. Mijn jongste was er zo eentje : een heel leven geboeid door cijfers. Is het gek dat hij nu wiskunde studeert?

Als je kind gefascineerd is door cijfers is het leuk om cijfer spelletjes met hem te spelen.

je kleuter leert tellen en zo wordt het leuk!

Tel-spelletjes met een kind dat dat leuk vind

Terug tellen, of tellen met sprongetjes ( 2, 4 , 6 ) ofsteek een paar vingers omhoog en haal ze snel weg : weet je kleuter nog hoeveel het er waren?

Kleuters die dol zijn op cijfers kunnen als ze ongeveer 5 zijn al eenvoudige optelsommetjes onder de 10 maken.
Als w emet de trein gingen, zoonlief en ik, dan nam ik behalve een boek, ook een telraampje mee. Zat hij heerlijk koeien of schapen te tellen! Een koe! hoera! weer een kraal naar links..

Tel-spelletjes met een kind dat niet handig is met tellen

Is je kind juist helemaal niet handig met tellen? Wacht dan even rustig af: je kind kan nu eenmaal niet alles tegelijk ontwikkelen. Ondertussen kan je hem wel helpen : tel alles wat los en vast zit. De partjes van de mandarijn, de rozijnen in het doosje, de appels in de zak van de groenteboer….

Winkeltje spelen met echt nep-geld is natuurlijk ook een leerzaam spelletje.

Kinderen die dol zijn op rekenen vinden een telraam en heel leuk stuk speelgoed. Voor kinderen die niet zo dol zijn op cijfers is het best een handig hulpmiddel.

Let op !
Wanneer je kind in groep 3 zit is het natuurlijk nog steeds goed om de rekenontwikkeling ook thuis te stimuleren. Vraag op school wel op welke manier je dat goed kunt doen. Als jij een som heel anders uitlegt dan de juf of meester , is dat voor je kind vreselijk verwarrend.
7 tips om je kind te helpen bij het leren lezen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *