tand

het grote belang van een losse tand :

Met een grote grijns kijk je me aan. 

Wat ben je toch een heerlijke jongen met een prachtig mooi melkgebit. 

Zo snel ben je de periode vergeten dat tandjes doorkwamen en het speeksel meer uit dan in de mond zat. Zo groots maakt de oogopslag met een mond vol tanden. 

Een bezoek aan de tandarts liet mij in verbazing achter dat mijn zoon van 6 nu ook al grote-mensen-kiezen achter in de kaak heeft zitten. Gegroeid. Niets opgemerkt. 

Met de woorden dat het volgende tandartsbezoek mogelijk een fietsenrekje te zien zal zijn, verlaten we de stoel en enigszins sceptisch gaan we de volgende tijd tegemoet.

Want o wat wil mijn 6 jarige avonturier graag een wiebeltand. Zo één die je lekker tussen de vingers kan wiebelen. Groots. De meisjes in zijn klas lijken al iets eerder de tanden te wisselen. Jij kunt niet wachten. 

wiebeltand

Totdat….enkele weken na het tandartsbezoek jouw eerste wiebeltand een feit is. Jouw eerste melktand beweegt, minimaal. Maar met een flink schuddend meebewegend hoofd lijkt het grootser dan ooit. Je tong ontdekt dit wiebelfenomeen en driftig zie ik je een appel kapot bijten om te onderzoeken wat dat doet met je wiebeltand. 

Zomaar, tijdens het eten. Het ene moment zit de tand nog in de mond en het volgende moment kijk ik je aan en is je tand verdwenen. Deze mijlpaal! Dit er een van zovelen. 

Jouw eerste tandje. Helaas blijft het tandendoosje nog even leeg (bespaar me de moeite om een poepje te ontleden om deze tand terug te vinden) maar de trots die jij met je meedraagt, voelt, ervaart is des te grootser. 

Je eerste melktand die gewisseld gaat worden. 

Waar ik het aangezicht van jouw peuterkoppie met tandjes al een grootse stap in groter worden vond, is dit weer een stap naar het groter groeien. Geen stap, maar een sprong!

Een mijlpaal. Een om te onthouden. 

Driftig zit jij alweer aan je volgende tand te voelen of die al beweegt. Dit fenomeen is bijzonder. IS nieuw en alles wat leuk, intens en nieuw is, wil je met plezier nog eens herhalen.

Waar blijft de tijd?

Kleine jongens worden groot!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *