Back to school

traktaties op school

Natasja van Spruitjesenzo : traktaties op school op school

Voor veel kinderen zit de vakantie er weer op. Dat betekent dat ze weer naar school gaan. Voor ouders het moment om een frisse start te maken. Pak dit moment aan om een aantal zaken  te veranderen.
Gaf je je kind altijd een pakje gezoete frisdrank mee naar school? En vergeet niet, ook de gezoete yoghurtdrink valt in deze categorie. Dan zou de start van het nieuwe school jaar een mooi moment zijn om over te stappen op een flesje water of een beker melk.
Gaf je naast zo’n pakje drinken ook nog een koek mee of misschien zelfs wel snoepjes dan zou ik die ook eens gaan vervangen, namelijk door fruit.
Op deze manier krijgt je kind een stuk minder calorieën binnen op een dag en een stuk meer voedingsstoffen. En denk nou niet “Ach wat zielig voor die kindjes” Want geloof me, ze krijgen genoeg te snoepen op een dag.

Traktaties op school

Regelmatig zijn er traktaties op school en die zijn helaas niet allemaal even gezond. Daarnaast wordt er na school gespeeld en ook daar is vaak het nodige te snoepen bij.
Door de “pauze hap” rustig te houden en gezond kan je veel ellende voorkomen.
Natuurlijk hebben kinderen recht op af en toe iets te snoepen maar helaas blijkt in de praktijk dat kinderen op een dag echt teveel snoep momenten hebben. Als je de calorieën van al dat snoep bij elkaar optelt schrik je soms echt. En al die extra calorieën heeft je kind niet nodig, je kind heeft juist voedingsstoffen nodig. Die zitten niet in snoepjes en koekjes.

Om aan de wensen van je kind tegemoet te komen, die willen nu eenmaal iets lekkers mee naar school. Zou je één maal per week een koekjes dag kunnen instellen. Op die dag mag het fruit worden vervangen door een koek. Het fruit wordt die dag natuurlijk niet overgeslagen maar verhuisd naar een ander moment.

 Je wil het beste voor je kind

Als ouder wil je het beste voor je kind, maar wat het beste voor je kind is, is niet altijd dat wat je kind graag wil. Dat is best lastig want je wilt als ouder ook graag dat je kind gelukkig is en de neiging om toe te geven aan de wensen van je kind zijn groot. Bovendien willen we als ouders ook het liefst dat onze kinderen ons leuk en aardig vinden, wat nee zeggen tegen je kind ook niet altijd gemakkelijk maakt. Toch moet je af en toe nee zeggen. Nee zeggen omdat sommige zaken voor je kind niet goed zijn, die plicht heb je nou eenmaal. En je kind is zelf niet altijd in staat om nee te zeggen tegen verleidingen.

Dus grijp de start van het schooljaar aan om een paar zaken te veranderen. Soms hebben kleine veranderingen grote gevolgen!

lees ook : Hoeveel groente en fruit moet je dreumes nu echt eten??

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *