fbpx

Ik ben  Iris

30 juli 2018| by: Felice Veenman |4447 Views|15 Comments
Ik ben  Iris

In een wereld vol zwangere vrouwen, moeders en oma’s droomde ik van een gezinnetje voor onszelf. Vroeger toen ik een kleuter was wist ik al dat ik moeder wilde worden. En juf. Dus vanaf mijn puberteit paste ik op kinderen, gaf zwemtraining aan grote groepen jeugd en genoot daarvan.

Na mijn opleiding voor logopedie had ik diverse banen, bijna altijd met kinderen.

En tegenwoordig werk ik met hart en ziel met leerlingen van onze fijne school voor zeer moeilijk lerende kinderen.

Ik ben Iris, 42 jaar, getrouwd, creatieve levensgenieter met een hart voor (speciale) kinderen, reserve-mama van de kinderen van mijn zusje, tante van de dochters van mijn schoonzusje. En moeder van onze twee ongeboren kinderen.

Dat het gedroomde gezinnetje er niet vanzelfsprekend kwam, wist ik toen nog niet. Samen met mijn grote liefde stapte ik in de achtbaan van het vervullen van onze kinderwens.

Stoppen met de pil: het moeder worden kan beginnen

Het is tien jaar geleden dat ik stopte met de pil. Ik weet nog hoe dat voelde: “superspannend dat we vanaf nu proberen een kindje te maken”.  In mijn lijf voelde ik  van alles gebeuren tijdens mijn cyclus. Ik zocht op internet naar informatie over vruchtbare dagen, eisprong en innesteling. Het vrijen kreeg ook een extra dimensie en ik vroeg me daarna elke dag af of we meteen zwanger zouden zijn. Ik fantaseerde over de toekomst: samen met onze twee kinderen. Op dag 28 van mijn eerste cyclus zonder pil was ik nog niet ongesteld en had ik heel veel hoop op een zwangerschap. Ik deed uit pure nieuwsgierigheid een zwangerschapstestje. De teststreep bleef spierwit terwijl de controlestreep duidelijk roze kleurde.

En ik voelde paniek. Dit was niet de bedoeling! Niet zwanger terwijl ik zoveel in mijn buik voelde. Een dag later kwam mijn menstruatie, ik voelde me intens verdrietig en teleurgesteld. En ik dacht: wat nou als het niet gaat lukken om zwanger te raken?

lees ook : Zwanger worden

 

34
Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

15 Comments on this topic

  • Avatar

   Marguerita

   31 juli 2018 at 9:37 am

   Ik was ook vol verwachting na het stoppen met de pil… wat verdrietig dat het 10 jaar later nog niet is gelukt om een baby te krijgen….

  • Avatar

   Kristina

   31 juli 2018 at 9:49 am

   Je brengt de verhalen echt op een hele indringende manier. Zo leuk om lezen en vaak voor velen denk ik, hele herkenbare situaties.

   • Avatar

    Iris

    17 augustus 2018 at 3:26 pm

    Beetje geduld, de rest zal volgen 😉

  • Avatar

   Balou

   31 juli 2018 at 10:30 am

   Ik ben ook nieuwschierig geworden hoe het afloopt!

  • Avatar

   nicole orriens

   31 juli 2018 at 1:50 pm

   Als je graag zwanger wilt worden is dat inderdaad best spannend. Ik was me er ook altijd erg van bewust dat je maar moet hopen dat het lukt.

  • Avatar

   sofie katelijne

   31 juli 2018 at 5:19 pm

   Benieuwd hoe dit in hemelsnaam verder zal gaan, kijk er naar uit!

  • Avatar

   Marjolein Goedhardt

   31 juli 2018 at 5:40 pm

   Je hebt een lange rit verlopen en dat is heel verdrietig. Hopelijk zal het lukken en vreet het je niet op van binnen.

   • Avatar

    Iris

    17 augustus 2018 at 3:28 pm

    Ik heb er mijn draai in gevonden, met hulp en met steun van mijn omgeving. En dat is heel waardevol!

  • Avatar

   Danielle Piscaer

   31 juli 2018 at 8:52 pm

   Eenmaal wetende dat je zwanger wil worden en hiervoor kiest, kan het wachten hierop zo intens zijn en dagen soms zo lang. Het moeten herstellen van die droom telkens weer en de teleurstelling elke keer en dat al tien jaar, lijkt me niet niks…. Wat mooi wel dat de passie om kinderen al op zoveel andere gebieden tot zijn recht komt bij je! Vele zullen hier zo blij mee zijn dat je dit met zo veel liefde doet.

   • Avatar

    Iris

    17 augustus 2018 at 3:28 pm

    Dankjewel!

  • Avatar

   Chicamoms

   3 augustus 2018 at 4:44 pm

   Mooi verhaal maar toch best heftig.

  • Avatar

   Lindsey Beljaars

   7 augustus 2018 at 10:28 am

   Wat tof geschreven! Ik wil nu absoluut weten hoe het afloopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *