Vaderdag skills Door Willemien

vaderdag skills

De vaderdag verliep soepel. Zo kan het dus blijkbaar ook. Als we zo doorgaan met onze vaderdag skills worden we gevraagd voor zo’n ‘happy family’ margarine-reclame. Daar reken ik wel op.

Dat was andere jaren wel anders. Met een start om 05.30 uur, omdat de jongste het niet meer uithield. Waarna ik voor de rest van de dag al was uitgeschakeld. Minimaal een kind dat huilde, door de torenhoge verwachtingen en uitelkaar vallende knutsels. Of door klappen onderweg naar boven van een van de andere broers die ook het eerste boven wilde staan.

Wat nooit mag ontbreken

En wat nooit mocht ontbreken: een omkieperend glas jus d’oranges, of gewoon een ei, dat langs de trap naar beneden zeilt. In onze split level woning betekent dit dat je die smurrie langs vier trappen en verdiepingen tegenkomt. Dan proberen alleen binnensmonds te vloeken om de sfeer niet te bederven. Nee, dan dit jaar. Er kon zelfs nog gegniffeld worden toen bij het openen van het eerste cadeau daarmee ook de tekening doormidden bleek te zijn gescheurd. Helemaal als je rekent dat die tekening een hoogstandje was van de 7-jarige maker. Die zit na een jaar ergotherapie nog steeds op het niveau van hiërogliefen en dolkslagen. Maar hij was er duidelijk voor gaan zitten. En zijn vogels waren ook echt herkenbaar als vogels. ‘Ik kan dat maken, ik heb echte lijm’, sprak hij zijn vader geruststellend toe. Weer net zo makkelijk konden we verder met de andere knutselwerkjes en mooi verpakte geplette chocola.

De vaderdag skills van de hond

Alleen de hond zou nog wat aan zijn vaderdag skills kunnen werken. De jongens voorzagen hem van een cadeau, omdat ze hem als hun kleine debiele broertje zien. En die is zelf nog niet zo goed met zakgeld. Hij had een mooi ingepakte ballenwerper. Maar het onderdeel ‘geven’ lukte niet zo. Wel wilde hij rondjes en achtjes scheuren over het dekbed waaronder zijn vader nog wat hoopte te dommelen. Met de verpakte ballenwerper raakte hij alles en iedereen. Uiteindelijk werd fikkie met geweld overmeesterd en van het bed gegooid. Daar bleek maar weer eens het voordeel van een hond ten opzichte van een kleuter. Hij gaat niet huilen en klagen, neemt niks persoonlijk. Ook niet praten trouwens, wat misschien wel zijn allermooiste eigenschap is. Hij gaat even vrolijk en blijmoedig op zoek naar een volgende activiteit.

We zijn gewoon nog nooit zo vredig de vaderdagochtend doorgekomen.

16 antwoorden
 1. Mama Jezz zegt:

  Haha geweldig!

  Mijn dochter kwam vorige week helemaal onder de glitter thuis uit school. Ze had een vaderdag cadeautje gemaakt.
  Toen besloot ik dat we dit jaar geen ontbijt en cadeautjes in ons bed zouden doen. ?

  Beantwoorden
 2. Manon zegt:

  Haha leuk geschreven. Ik zie die jus de orange al gaan, en dat ei langs de trap. Ai ai ai. Toch stiekem wel fijn dat het nu zo vredig verlopen is haha.

  Beantwoorden
 3. Danielle Piscaer zegt:

  Geweldig, super leuk geschreven! Hier nog vrij jonge kinderen, waar de knutsels van school / kdv nog volstaan en het ontbijt nog niet aan de orde is. Alleen de dagen ervoor, barste mijn zoon af en toe in tranen uit, omdat hij zijn kado nog steeds niet ‘mocht’ geven. TOen het eenmaal zo ver was, zat hij te springen van ongeduld en zei voor het open gemaakt kon worden: daar zitten sokken in pappa :-).

  Beantwoorden
 4. Kaat krabbelt zegt:

  Leuk geschreven!

  Op school doen ze niet meer aan vader en moederdag cadeaus maken. Ene kant jammer aan de andere kant ik heb nu ’t zelf in de hand wat er gemaakt wordt?
  Dus servies laten beschilderen.

  Ontbijten in bed vindt deze vader vreselijk dus we dekken maar de tafel een beetje feestelijk.

  Beantwoorden
 5. Esther zegt:

  Bij ons is het omgedoopt tot opa-dag, bij gebrek aan vader. Dus geen gestuiter op de vroege morgen, maar lekker relaxed halverwege de middag richting opa en oma. Opa geniet er nog maar even van, het kan volgend jaar zomaar over zijn met de opa cadeautjes….

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *