Moederdag ontbijtje.

moederdag ontbijtje

Moederdag ontbijtje : persoonlijk heb ik er niks mee…..

Ze zeggen elk nadeel heb ze voordeel. Nou ze hebben helemaal gelijk! Kijk het ergerde me altijd dat die koters van mij van die uitslapers waren. Niet hun bed uit te krijgen, op schooldagen niet ( dan kan je het nog een beetje begrijpen  en in het weekend niet ) Stond ik weer aan zo’n bed te schudden.

Maar een dag in het jaar vond ik het niet zo erg. En dat was met Moederdag. Ik was uren voor hen al beneden. Om voor mij een Moederdag ontbijtje te maken, moet je heel vroeg opstaan. Letterlijk!
Ze hebben het een keer geprobeerd. Ze kwamen samen beneden om mij achter een kopje geurende koffie te vinden. Met sigaretje. Niet zeuren dames, ik kom gewoon uit een tijdperk waar je mocht roken ( en dat deed ik!)

Wil je geen moederdag ontbijtje ?

Teleurgesteld keken ze me aan. “Lig jij niet in bed ?” vroeg de oudste. Ik vond dat een hilarische vraag van een negenjarige aan haar moeder.
“Nee”, zei ik. ”Hoe moet ik je dan ontbijt op bed brengen ?” vroeg ze.
Ik keek haar aan, blies mijn rook uit en zei; “Tja, dan moet je heeeeel vroeg opstaan”  ( heus ik was een loeder-moeder avant la lettre ) Het kind knikte. Ik zag duidelijk twijfel. Haar broertje is een stuk jonger, die volgde het allemaal niet zo. Of het komt omdat hij een man is, dat zou ook kunnen. Daar schrijf ik een andere keer over.

“Weet je’, zei ik. “we doen gewoon geen ontbijt op bed. We doen een ontbijt hier. Met cadeautjes. Papa heeft heerlijke croissants  gekocht” Ik ben dol  op croissants.
Die oudste van mij, die heeft altijd geweten aan welke kant haar boterham gesmeerd werd. Ze knikte blij. En bood opgewekt aan te helpen met tafeldekken, de slimpieper.

En zo heb ik het gehouden tot ze te groot werden en ik Moederdag afschafte. Want ik vind Moederdag  toch wel een basisschool dingetje, als ik eerlijk ben. Oke, wel een leuk basisschooldingetje. Dat dan weer wel.

lees ook : moederdag mijmeringen 
en kijk voor een heel persoonlijk cadeautje op een goed verhaal 

7 antwoorden
 1. Kristof zegt:

  Daar ben ik nu eigenlijk niet mee akkoord. Moederdag blijft toch leuk, of de kinderen nu groot of klein zijn…

  Ale, ik neem aan dat dit in iedere familie anders wordt ingevuld

  Beantwoorden
 2. Me over ME zegt:

  Ontbijt op bed…een verschrikking…en moeder- of vaderdag hoeft voor ons ook niet zo. Is overigens ook veel te verwarrend met al die verschillende internationale data waar we hier mee te maken hebben. Dan blijven we bezig. 😉

  Beantwoorden
 3. Jouvence zegt:

  Ik vind het persoonlijk toch wel heel erg commercieel gedoe (evenals Valentijn, etc.). Desondanks haal ik toch elk jaar weer wat voor mijn lieve mama.

  Beantwoorden
 4. Marjolein zegt:

  Ontbijt op bed zorgt voor heel veel kruimels dat wel , maar dat is het me dan wel weer waard. Omringd worden door de kids en grappige verhalen vertellen is fun. Maar ik hoef niet alleen een ontbijtje hoor, liever met z’n allen ontbijten op bed

  Beantwoorden
 5. Anne zegt:

  Oh ik houuu van ontbijt op bed! Maar hecht ook weinig waarde aan moederdag, dat verandert misschien wel als ik zelf moeder word 😉

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *