Alles over zwangerschapstesten

zwangerschapstesten

Er zijn zoveel zwangerschapstesten op de markt, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En dat kan dan even best lastig zijn, als jij de best  zwangerschapstest aan het zoeken bent

Wat is de beste zwangerschapstest?

Alle zwangerschaptesten , zijn eigenlijk even goed en ze zijn allemaal betrouwbaar. Wat de beste is hangt vooral af wat jij er van verlangt.
Daarom zetten we hier een aantal testen voor je op een rijtje.

Hoe snel kan ik een zwangerschapstest doen

Veel zwangerschapstesten kunnen pas  gebruikt worden op de eerste dag waarop je ongesteld zou moeten worden.
Gelukkig zijn er voor degene onderons die helemaal geen zin hebben zo lang te wachten, testen te koop die je al 4 dagen na het uitblijven van je menstruatie uitsluitsel geven. Het verschil tussen deze testen zit vooral in de gevoeligheid voor het zwangerschapshormoon hCG Hoe gevoeliger de test is en hoe sneller het hormoon signaleert, hoe eerder de test afgenomen kan worden.

Is er verschil in zwangerschapstesten?

Een zwangerschapstest reageert op het moment dat er een bepaalde hoeveelheid human Choionic Gonadotropic ( hCG) voorkomt in de urine van de zwangere vrouw. De ene test is geënt op ongeveer  100 mlu/ml hCG in de urine, zodat je er geheid zeker van bent dat je inderdaad zwanger bent. Andere testen kunnen al reageren op
50 mlu/ml en zelfs op 25 mlu/ml.

Test negatief,maar menstruatie blijft uit?

Test dan gerust nog eens. Het kan goed zijn dat de concentratie hCG in eerste instantie te laag was voor jouw test om een positief resultaat te geven. Ondertussen kan de concentratie wel verdrievoudigd zijn en wel een positief resultaat geven.

Bloedtest

Een bloedonderzoek is de meest betrouwbare test en kan al afgenomen worden vanaf 7 dagen na de bevruchting. Omdat het hCG hormoon direct in het bloed wordt gemeten en niet in de urine (afvalstoffen) kan er nauwkeuriger en eerder gemeten worden.
Een bloedtest is de betrouwbaarste test om te weten of je zwanger bent,maar zegt niet hoe lang je al zwanger bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *