Sinterklaas en het mysterie van de chocoladeletters

chocoladeletters

Ook het Sinterklaas journaal gevolgd? En gezien wat er met de chocoladeletters gebeurden? Wij wel !

Gisteren met de hele familie Sinterklaas gevierd. Dat doen we ieder jaar.  De hele familie bestaat uit 19 man/vrouw.
De jongste is 4 de oudste 64. En je snapt het: de rest zit daartussen in.

Een grote nicht zou aanbellen. En dat deed ze met overgave. Terwijl we allemaal de trap af stormden ( ik woon in een drive-in woning), zwiepte de buurman een zak vol cadeautjes op het balkon.
De buit van het bonzen en bellen was een zak strooigoed. Daar kwamen de koters blij mee naar boven. En toen…. Toen stond die grote zak op het balkon…

Die Piet toch

He-le-maal verbaasd waren wij…Dat die Piet nu helemaal naar boven was geklauterd, terwijl hij de zak voor de deur achter had kunnen laten…Maar ja, het Sinterklaas-journaal had ons wel duidelijk gemaakt, dat het met de kennis en de handigheid van de jonge Pietjes niet zo best gesteld was..

Je begrijpt : we hielden allemaal ons hart vast. Zou dat wel goed gaan met die pakjes? Onze  zesjarige zag het allemaal wel zonnig in. En onze vierjarige wilde maar een ding: die pakjes openmaken! NU ! Allemaal !!

De chocoladeletters

De kinders mochten de pakjes rond brengen. En  het ging gelukkig allemaal goed…of nou …oeps..
Toen de drie familieleden die allemaal een naam hebben die met een M begint, hun chocoladeletters uitpakten, bleek er geen M tussen te zitten… En datzelfde lot was de rest van de familie beschoren. Er was geen letter die klopte..

Een derde groeper beheerst zo’n beetje alle letters. Het is dus het toppunt van fun om te mee te maken dat volwassen mensen ineens beweren dat ze Gim heette, in plaats van Wim en Melice in plaats van Felice..
Want ja, dat je je chocoladeletters niet wil mislopen, dat snapt een zesjarige helemaal. Dat hoef je echt niet uit te leggen.

Het Sinterklaas feest: ik vind het het feest der feesten.

7 antwoorden
  1. Nadia zegt:

    Hahaha, dat was vast een heerlijke avond! Wij gaan het morgenavond vieren, het eerste jaar dat hij het wat bewuster mee maakt… ik ben benieuwd!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *