De moederdag mijmeringen van Margaret

moederdag

Op de gevel van onze Mercadona (de Spaanse Albert Heijn) prijkt een groot aanplakbiljet. ‘Domingo, 6 de mayo Día de la Madre’. Het is hier dus een weekje eerder Moederdag dan in Nederland. Dit lezend werd ik teruggeworpen in de tijd.

Ik ging steevast drie keer per jaar met mijn vader op pad. Voor mijn mams verjaardag, voor Sinterklaas én voor Moederdag. Op koopavond, gezellig! Hij stond erop ook zelf voor Moederdag een cadeautje te kopen. Meestal een fijn parfummetje. Mijn moeder had dan zogenaamd niets in de gaten als we walmend van de opgespoten lekkere luchtjes weer thuis kwamen. ‘Ze is mijn moeder niet, maar wel een fantastische voor jullie…’ placht hij te zeggen. Hij zet die traditie nog steeds voort, maar gaat alleen op pad nu ik in Spanje woon.

Zelf heb ik destijds Moederdag een beetje in de koelkast gezet.

Zelfbehoud denk ik… Als single mum gaf ik mijn kinderen jaren geleden wat geld om een cadeautje voor me te kopen. Krom toch? En ze kwamen met de gekste dingen aanzetten. Zoals een keurig ingepakte bloemkool, dat vond mijn oudste zelf zo lekker. Daar stopte ik, maar mee en vertelde dat ik ontzettend blij was met de macaroni kettingen en klei knutsels, die ze op school maakten. Ik heb er nog steeds een paar in een memory box.

Moederdag ontbijtjes

Natuurlijk genoot ik van de Moederdag ontbijtjes, die me op bed gebracht werden. Met ernstige snoetjes droegen ze het dienblad vol lekkers de slaapkamer in. Jus d’orange, een glaasje melk, fruit, koekjes en beschuit. Hete koffie of thee strictly forbidden!

Ik moest er niet aan denken dat een kop gloeiende koffie zou omkukelen als ze de trap op balanceerden. Mijn jongste was een slimmerdje. Op het beschuitje had ze zo ongeveer het halve pak hagelslag leeg geschud. Naast het bord lag een extra lepeltje, zodat zij de hageltjes kon meesnoepen…

Ik wens jullie een Moederdag met veel lauwe koffie, kleffe broodjes en macaroni kettingen toe!

Margaret van GirlyStuff

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *