De vrijmarkt : kijken, kijken niet  kopen ??

vrijmarkt

Ben je met je kind op Koningsdag naar de vrijmarkt geweest?
En heb je wat gekocht?

Ik liep vandaag over de vrijmarkt, ik had een duidelijke queeste:
Opbergdoosjes in de vorm van een boek vinden. Zoonlief vindt die dingen geweldig, maar ze zijn nergens meer te koop…
Terwijl ik van kraam naar kraam dwarrelde, nergens zo’n fel begeerd doosje spottend, begon me iets op te vallen.
Ik leek wel de enige met een opdracht, met een missie. Horden kinderen ( en ouders ) zag ik verveeld langs de kramen slenteren.

Geen kinderen met elkaar in drukke onderhandeling. Nergens ouders die met een vrolijk gezicht een heel poppenhuis onder de arm hadden.  Geen moeders die in een stapel boekjes doken om dat ene ontbrekende deel van die ene serie te vinden…

Wat ik vooral zag waren verkopers die wanhopig van de zooi af wilden… Vijf euro hoorde ik een vader zeggen: en dan mag je de hele doos meenemen. Het was kwart over elf, de markt moest nog minstens twee uur draaien. Pas het laatste uur ga je rigoureus afprijzen…of ben ik nu gek.

Waarom gaan we naar de vrijmarkt?

Die hele opgewekte sfeer van aan de ene kant een geweldig koopje gescoord en aan de andere kant lekker verdiend hebben, die leek er niet te zijn.
En ik vroeg me af, waar dat aan kon liggen…

Vast niet aan het aanbod: dat was gevarieerd genoeg. En meestal niet duur. Oké een euro voor een zelfgebakken cupcake die je in je holle kies kan stoppen, is duur. Maar dat was een uitzondering.

Is er gewoon teveel? Willen we gewoon niet nog meer spullen naar huis sjouwen? Maar waarom gaan we dan nog naar de vrijmarkt?  Uit gewoonte? Omdat het bij Koningsdag hoort? Of is er een klein zeurend stemmetje dat zegt: “je weet maar nooit wat je vindt…als je niet gaat dan heb je zeker niks.”
Wat denken jullie? Gaan we naar de vrijmarkt om te kijken, maar niet meer om te kopen? Heb jij wat gekocht?

vrijmarkt

zo’n doosje zoek ik

Overigens: ik heb zo’n doosje niet gevonden. Mocht jij er volgend jaar mee op de vrijmarkt staan: geef me een seintje!

lees ook: wanneer ze commentaar geven op je opvoeding

14 antwoorden
 1. Cynthia | Cynspirerend.nl zegt:

  Ik vind de vrijmarkten heel gezellig. Als ukkie later wat groter is, wil ik er ook op staan. Maar ja, ik ben ook stiekem een klein handelaartje…

  Beantwoorden
 2. Bianca Schrijft zegt:

  Hier zijn we 5 minuten de vrijmarkt op geweest, maar zag niet veel soeps. De sfeer vond ik dit jaar helaas ook niet geweldig. Gelukkig is het in het park waar ik aan woon, dus was zo weer thuis.

  Beantwoorden
 3. Jouvence zegt:

  Wij zijn helemaal niet geweest naar de vrijmarkt bij ons in het dorp. Meestal is het inderdaad kijken wat ze hebben, misschien vind je wat moois.

  Beantwoorden
 4. An zegt:

  Ik heb ooit zo’n opbergdoosje in de vorm van een boek gehad. Was ik al lang vergeten maar door dit artikel kwam het terug in mijn herinnering 🙂

  Beantwoorden
 5. Katelijne zegt:

  Ik kwam de zoekers gisteren wel tegen maar ook mij viel het op hoe zeer het doel van de verkoper was om gewoon alle zooi op te ruimen. Ik sprak meerdere mensen die de overgebleven dingen in de container gingen mikken en daarmee de drive om echt te handelen wat verliezen.

  Beantwoorden
 6. nicole orriens zegt:

  Ik heb niks gekocht, maar dat komt omdat ik veel dingen ook wel troep vond en mijn kinderen ouder zijn. Ik heb het idee dat als je nog kleine kinderen hebt het wel heel leuk is want dan kun je bijvoorbeeld duplo en zo scoren.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *