Van het kleine bedje naar het grote bed

kleine bedje

Er zijn een heleboel redenen te bedenken waarom en wanneer je de overstap van het kleine bedje naar het grote bed maakt. Ze kunnen per keer en per kind verschillend zijn. En ze zijn allemaal goed.

De Verhuizing

Dochterlief ging hier al heel snel naar een groot bed. Ze was nog geen twee. De reden? Heel eenvoudig. We gingen verhuizen en ik kreeg het prachtige oude kajuitbed waar haar vader als kind zijn hele leven in geslapen had.
Het grote bed hoorde gewoon bij het nieuwe huis. De dag voor de verhuizing had ik haar uitbesteed. Ze kende het nieuwe huis al wel en haar nieuwe kamertje met stippeltjes behang en dino streep.
En toen ze werd thuis gebracht stond daar haar nieuwe bed, volgeladen met haar vertrouwde knuffels… Het was helemaal oke.

De klimgeit klom uit zijn kleine bedje

Bij zoonlief was het een heel ander verhaal : die enge klimgeit klom overal op en uit…Ik had liever dat hij dan s nachts uit een laag bed klom. Noem me een loeder moeder, maar ik had er toch zo geen zin om midden in de nacht een kind met een gebroken been ( of erger ) op te rapen…

We gaven hem het stoere oude vaderbed en dochterlief kreeg een romantisch oud oma bed ( van de rommelmarkt, lekker kleurig opgeschilderd )

Zoonlief vond het prachtig. Ja vind je het gek. Het bed van je 5 jaar oudere zus krijgen. Dat heeft status he, vergis je niet!

Tips voor de overstap

Uit dit verhaal kun je, als jouw kind de overstap moet een paar tips halen.

  • Maak de overstap als jij eraan toe bent! ( om welke reden dan ook )
  • Als jij aan die overstap toe bent, ben je zelfverzekerd
  • Je kind voelt jouw zelf verzekerdheid aan, en gaat daarin mee
  • Maak er iets gezelligs van : een bed met status, de knuffels erin, zoek samen een dekbed uit…

Veel plezier en  veel ongestoorde nachten toegewenst!

lees ook : slapen : tips!

1 antwoord
  1. Huppeltje zegt:

    Kijk juist de tips die ik nodig had. Moeders heeft nog twijfels maar praktisch zou het wel zijn. Ik kijk het op de oude manier nog even aan. En ga er dan met volle vertrouwen beginnen aan de overstap (als ik die stomme schroefjes toch nou eens kon vinden ?)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *