Al die verschillende soorten moeders

moeders

Een van de vele dingen die het moederschap met zich meebrengt, is het contact met andere moeders.

Het begint al op de zwangerschapsgymnastiek en het houdt zo’n beetje op als je kids het huis uitgaan.
Van al die contacten met vele medemoeders, heb ik een paar heel goede vriendinnen overgehouden. Maar, laten we eerlijk zijn, een heleboel van de moeders waarmee we op het schoolplein staan, de zwemles uitzitten of de scouting doen, zijn best  leuk om zo af en toe eens lekker over te roddelen…(een moeder is tenslotte ook maar een mens)

Laten we eens kijken welke types moeder je op het schoolplein  vast en zeker tegenkomt.

de verschillende soorten moeders

Moeder Aarde

Je herkent haar onmiddellijk, ze bakt haar eigen bietenchips, en het trommeltje van haar kind heeft geen Frozen-plaatje maar is wel van duurzaam bamboe.
Het zijn heel hartelijke en lieve moeders, die zich niet alleen druk maken om hun eigen kinderen ( en die van jou als het moet) maar ze zijn net iets teveel met gezond en duurzaam bezig om echt tijd te hebben voor het opbouwen van een gezellig moeder-clubje. Al was het maar omdat ze nooit eens  zich te buiten gaan aan onverantwoorde, maar o zo lekkere donuts. ( je hoort dat ik het niet eens over een glaasje wijn heb)

Moeder Agenda

Deze moeder herken je ook onmiddellijk: ze staat keurig om 5 voor half negen op het schoolplein en krijgt een toeval als de deur drie minuten te laat opengaat. Want : half negen is half negen, afspraak is afspraak.
Je zal merken dat het heel lastig is een speel-afspraak met haar kind te maken.
Op maandag moet-ie zwemmen, op dinsdag naar muziek les, op woensdag gaan ze altijd naar oma, op donderdag weer zwemles..uhh tja vrijdag over drie weken dan maar? Die andere vrijdagen zijn al geboekt


Moeder Aaa-la-maar

Deze moeder herken je ook makkelijk. Haar outfit loopt minstens 2 modes achter en haar kinderen hebben met regelmaat twee verschillende sokken aan.. Als de kinderen iets mee moeten nemen: een lege jampot, een cadeautje voor de juf, kijkt ze verschrikt: “oooooh, al weer vergeten”
( voor ons roddelaars is de reactie van de Moeder: Agenda, dan weer heel erg leuk) Het lieve van de  Moeder: Aaa-laat-maar is dat ze je nooit in de steek zal laten als je onverwachts hulp nodig hebt.

Moeder  Als de mijne niet – weer – de beste is!

Persoonlijk was dit het type dat ik altijd meed als had ze de builenpest.. Deze moeders hebben een toontje. Je begrijpt me wel: zo’n kwasi –onschuldig toontje waarop ze vertellen hoe goed hun kind gescoord heeft op de voetbalclub, natuurlijk de hoofdrol ( weer ) heeft in de maandelijkse uitvoering van de klas, hoe snel het kleine broertje is met lopen, praten, zindelijk worden..
Alles even achteloos en langs de neus weg.. Het aller akeligste is: ook al weet je dat ze een eerste klas opschepster is, je wordt toch zenuwachtig van haar en je voelt je toch een tikkie minderwaardig

Moeder Alles lukt altijd

Deze moeder ziet er elke dag even spic en span uit, je weet dat ze een belangrijke baan heeft bij de belasting. Ze heeft voor iedereen tijd en een aardig woord. ”Hoe doet ze het” vraag je je met regelmaat af. Maar ze is te aardig dat je jaloers op haar wordt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *