Fortnite, voor ouders en andere losers. door Willemien

fortnite voor ouders

Fortnite voor ouders en andere losers

Ahh, komt iemand met een pump in mijn rug! Waar ben je? Kom even healen! Als ik nu gekild word door een lucky headshot! Hebben jullie healings voor me? Jij gaat alleen maar knocked. Ik heb 5 HP. Waar ben je? Ik kan niks meer met die fucking burst. En je had al de hele tijd twee bandage! Let’s go tilted. Wow, daar ligt echt lute voor 2 mensen. Jij staat daar gewoon te campen! Wat ben je goed! Ik heb een groene AR (‘ee-ar’). Hij zit in mijn osso, nee he!

Een handleiding Fortnite voor ouders….

Zeg dit soort dingen als je meespeelt of meekijkt. Een kleine handleiding – over hoe om te gaan met Fortnite – voor ouders en andere losers zou wel handig zijn. Dat wij niks snappen van de lol van gamen vinden vooral jongens achterlijk. Maar als je dan ook nog Fortnite niet kent, nee dat’s een soort bekentenis die je beter niet kan doen.

Tenminste als je ooit nog wil levelen. Daarom is het belangrijk dat je af en toe wat uitkraamt over joinen, droppen en healen. Achteloos vragen naar welke kleur iemand heeft, doet het ook goed. Er schijnt namelijk een kleurenvolgorde te zijn die op de waarde van bezittingen of wapens slaat: grijs, groen, blauw, paars en  – het beste – goud. Dat ik graag een krant (een fysieke dus) of een boek lees, wordt meewarig geaccepteerd. Dat soort dingen doen mensen uit de vorige eeuw nou eenmaal. Iedereen heeft wat. Kan. Zoals je ook accepteert dat een oudere met een rollator loopt.

Soms begin ik over mijn eigen jeugd: over buiten op straat hockeyen of met groepjes afspreken om ergens heen te fietsen. Daar nemen de heren hier dan kennis van. Meer niet. Oortje weer in en verder. Hij wil me finishen! Kan iemand komen en me reviven? Hij pusht! Ja hoor, eentje knocked! Hoeveel HP had ‘ie?

Anderhalf uur per dag gamen is een soort ondergrens, korter spelen kan niet. Er is echt niemand die zo kort en zo weinig mag gamen. Er is trouwens ook geen dertienjarige die doordeweeks voor 23.30 uur naar bed moet.

lees ook : een dag niet gehooid

13 antwoorden
 1. Danielle zegt:

  Een handleiding of korte uitleg zou inderdaad wel heel praktisch zijn. Ik werk in het onderwijs en kinderen praten er dagelijks over.

  Beantwoorden
 2. Dorien zegt:

  Ik ken het niet, maar het klinkt wel leuk. Maar eerlijk is eerlijk, voor mij is qua gamen een spelletje spelen op de gsm al voldoende. 😀

  Beantwoorden
 3. Natalia zegt:

  Mijn zusje van 8 speelt veel spelletjes waar ik echt niks van begrijp. Ik ga eens vragen of ze dit spel kent. Ik zelf vind gamen wel leuk (als ik het spel snap), maar ik merk dat spelletjes best veel tijd in beslag nemen. Voor je het weet is het alweer 3 uur later.

  Beantwoorden
 4. Shirl zegt:

  Ik heb iets gehoord over Fortnite…. vaag.

  Het komt erop neer dat ik me er nog in moet verdiepen. Stiekem hoop ik dat deze game nog even overgeslagen kan worden voor ik echt serieus aan de slag moet, maar als het echt zo’n hype blijft ontspring ik de dans helaas niet.

  Beantwoorden
 5. Huppeltje zegt:

  Heel herkenbaar! Mijn oudste vind het helemaal geweldig. Enig geluk het is hier in huis enkel te spelen op mijn telefoon… dus prima te beperken ?☺️ Gaan we voorlopig ook geen verandering in brengen ?

  Beantwoorden
 6. Patricia Oosterwijk zegt:

  Super leuk geschreven…. Deze NOOb ouders snappen er niks van. Maar van deze moeder moet mijn 14 jarige gewoon om 21.45 uur op bed liggen…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *