Je eerste echte kinderfiets

kinderfiets

Het is zo’n enorme mijlpaal: de eerste echte kinderfiets ! Hoera ! Fietsen zonder zijwieltjes !!
Ieder kind voelt zich echt enorm groot, op het moment dat die zijwieltjes eraf mogen.
Maar voor het zover is, moeten ze wel eerst leren fietsen.

kinderfiets

Waar moet de eerste echte kinderfiets aan voldoen?

Wanneer je kind leert fietsen, is de maat van de fiets echt heel erg belangrijk. Koop een kinderfiets überhaupt nooit op de groei! Ga je een kinderfiets kopen? Neem je kind dan altijd mee naar de winkel. Een kinderfiets moet passen als een handschoen. De voeten moeten bij de grond kunnen. Dat is veilig. Zodra je kind stil staat met zijn kinderfietsje, moeten de voeten stevig op de grond staan.
De knieën moeten niet het stuur raken: dat vind jij op jouw grote-mensen-fiets ook niet fijn. En je kind op zijn fietsje zeker niet! Het helpt bepaald niet bij het leren fietsen!

Het is verstandig de eerste kinderfiets aan te schaffen met een terugtraprem. Bij een handrem moet je het stuur los laten en dat vraagt wel het nodige van je het evenwicht ! Dus dat is in de eerste fase niet echt handig. ( persoonlijk ben ik er een groot voorstander van om helemaal nooit een kinderfiets met handrem aan te schaffen. Dat deed ik pas bij de eerste fiets voor de middelbare school.

Hoe hou je de kinderfiets vast?

Sta er even bij stil hoe je je kind gaat ondersteunen bij het leren fietsen. In het begin zul je de fiets vasthouden. Waaraan?
Aan de bagagedrager of aan een duwstang? Of is het voldoende als je gewoon naast de fiets blijft lopen? Het hangt ook weer erg van je kind af, maar denk er wel even over na, voor je de fiets aanschaft…

Veel succes met leren fietsen en wat nog belangrijker is : veel plezierige fietstochtjes toe gewenst !

lees ook eens: Help , mijn kind heeft vaak ongelukjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *