Lekker warm de winter in

winterkleren

lekker warm de winter in: over winterkleren.

We merken nu al dat het weer kouder en vochtiger aan het worden is. Tijd om de garderobe van onze kleintjes onder de loep te nemen!

Je wilt graag dat je kindzich goed voelt en tegelijkertijd makkelijk kan bewegen. Goede en warme kleding draagt hieraan bij. Hoewel bij verkoudheid en griep weliswaar een virus de boosdoener is, ben je er meer vatbaar voor als je niet warm genoeg gekleed bent. Je hebt dan minder weerstand want het lichaam moet hard werken om warm te blijven.

vier vragen over winterkleren

Te koud of te warm gekleed, hoe wam moet winterkleding zijn?

Een kind kleed je net zo warm als een volwassene. Het hoeft dus niet een extra trui of vest aan. Bij een baby ligt dat weer anders. Zij hebben meer moeite om hun lichaamstemperatuur te regelen. Let dus op dat je baby niet teveel is blootgesteld aan erge kou. Doe in dat geval een dikker jasje aan. Je kunt controleren of je baby het te koud heeft door het voorhoofd te voelen. Als je baby te warm gekleed is, voelt de achterkant van de nek warm en zweterig aan. Handen en voeten zijn vaak wat kouder, maar ze mogen niet ijskoud aanvoelen.

Je kunt aan de voeten wollen sokken doen en schoentjes of laarsjes van fleece. Mocht je alsnog twijfels hebben bekijk dan de checklist.

Zijn leren schoenen altijd nodig?

Veel ouders denken dat kinderen leren schoenen moeten dragen, maar het voetbed is misschien nog wel belangrijker. Tegenwoordig kun je ook goede schoenen voor kindervoetjes kopen die gemaakt zijn van imitatie materialen. De speciale zool zorgt ervoor dat deze schoenen toch kunnen ademen. Het voordeel is dat door het materiaal gebruik een stukje goedkoper zijn dan leren schoenen. Kortom de prijs zegt niet altijd alles over de kwaliteit van de schoen.

Welke kleur?

Klassieke kinderlaarzen in moderne kleuren zijn weer helemaal in de mode. Kleur speelt deze winter een belangrijke rol. We zien het dan ook direct terug in de collectie van 2015, de kleine trendy aanpassingen van het klassieke model om de schoenen een eigentijds accent te geven. Zoals bijvoorbeeld een niet functionele rits of gesp aan de zijkant. Voor jongens zijn de hoge boots ook weer in de mode dit seizoen. De kleuren cognac en blauw zie je vaak terugkomen.

Prints of effen kleding wat is mode in winterkleren?

Wat er is fijner om je kind te verrassen met leuke winterkleding! Blije prints waren in de zomer al te zien en deze winter zet deze trend zich door in veel winterkleren

Een van dé trends deze winter is funky printed kleding. Hier horen grappige prints en vrolijke kleuren bij. De kinderkleding  deze winter is comfortabel, met veel zachte en harige stoffen. Je ziet joggingstoffen met ingestikte patronen en daaroverheen nog een print. Er is een mix te zien van kleuren en materialen.

Lees ook: stijlvol gekleed tijdens je zwangerschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *