Hoe overleef ik de groeispurt?

groeispurt

hoe overleef ik de groeispurt?

Kinderen, het lijkt wel alsof ze iedere dag een beetje groter zijn. Dat zie je ook terug in de kleren: die winterjas die je vorige maand kocht, is nu alweer te klein. Hoe kom je de groeispurt van je kinderen door zonder teveel geld kwijt te zijn?

Koop een maatje groter

Kleding kun je gemakkelijk één à twee maatjes groter kopen, zonder dat het meteen te ruim valt. Maak hier gebruik van en koop een iets te grote winterjas voor je kleine, zodat hij deze aan het einde van het koude seizoen ook nog past.

Betaalbare merken

Belangrijke spullen als schoenen kun je helaas niet een maatje groter kopen, dan loopt je kind er niet goed op. Wat je wel kunt doen, is goedkope merkschoenen kopen. Kost een beetje en je kind ziet er toch helemaal hip uit.

Verjaardagen? Vraag kleding!

Je kleine is jarig en iedereen komt aan met speelgoed tijdens het kinderfeestje dat vervelend geluid maakt of binnen een dag onder een kast verdwenen is, om nooit meer terug gevonden te worden. Goed bedoeld natuurlijk, maar je kind verzuipt inmiddels in de knuffels, dus erg handig is het niet meer. Dit is echter wel een ideaal moment om nieuwe kleren in te slaan, zonder dat jij er iets aan kwijt bent. Vraag leuke mutsjes, truien of broeken die iets te groot zijn. Je familie beleeft een hoop lol in het kopen van al deze schattige kleertjes en jij komt de winter door zonder al te veel geld uit te geven.

Maak het zelf

Ben je een beetje handig met een naaimachine en patronen? Koop dan een lap stof en ga een weekend lang kleren maken! Stof is vaak veel goedkoper dan de pakjes die je koopt bij bijvoorbeeld de Zeeman of de HEMA en het is nog een leuke dagbesteding ook. Bovendien heb je volledige vrijheid in het ontwerp van de kleding, dus het is altijd naar jouw smaak!

Lees ook: Sint komt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *