je kind op de foto zetten, 7 fotografietips

kind fotoshoot

Je kindje op de foto zetten – 7 fotografietips

Je kunt natuurlijk een professionele fotoshoot boeken om je kindje te laten fotograferen. Met de camera´s en smartphones van tegenwoordig is het echter een stuk gemakkelijker geworden om zelf een kind fotoshoot te schieten. Houd de onderstaande tips in je achterhoofd en maak in het vervolg nog betere foto´s van je kleintje.

    1. De juiste achtergrond – Kies de achtergrond bewust, of creëer deze zelf. Voorkom dat de omgeving de kijker afleidt van het onderwerp van de foto. Vaak zorgt een neutrale achtergrond ervoor dat je kindje duidelijker in beeld wordt gebracht.
    2. Tot in detail – Experimenteer eens met de zoomfunctie en leg details van je kind en zijn of haar omgeving vast. Maak bijvoorbeeld een foto van de ogen of van een handje.
    3. Een ander standpunt – Probeer verschillende standpunten uit. Ga bijvoorbeeld op je hurken zitten, zodat je je op dezelfde hoogte bevindt als je kindje.

 

  1. Samen met anderen – Zet je kleintje ook samen met anderen op de foto. Dit is niet alleen een manier om een periode in beeld te brengen, maar ook om interactie met familie en vrienden vast te leggen. Deel de foto´s vervolgens met deze mensen door ze in de cloud op te slaan (bijvoorbeeld via HiDrive van Strato.
  2. Op de groei – Zet je kind een periodelang regelmatig op de foto met een bepaald voorwerp of in een bepaalde setting. Zo zie je na verloop van tijd hoeveel hij of zij eigenlijk veranderd is.
  3. De regel van derden – Foto´s worden specialer als je de regel van derden hanteert. Deel het beeld denkbeeldig in drieën (zowel horizontaal als verticaal), plaats de horizon op één van de verticale lijnen en het onderwerp op één van de vier kruispunten.
  4. Spontaniteit – Je kunt een foto heel bewust creëren door de juiste setting te kiezen en je kindje te laten poseren. Vergeet echter niet om ook spontane foto´s te maken, bijvoorbeeld wanneer je kind met zijn of haar favoriete activiteit bezig is. Dan komt de persoonlijkheid vaak beter tot zijn recht.

 

Succes! een kind fotoshoot is heel verslavend om te maken, zeg niet dat je niet gewaarschuwd was

Lees ook: Veiligheid voorop: het kinderzitje

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *