Dit zijn 5 kindveilige planten

planten

Je huid kidsproof maken kan best een uitdaging zijn. Wat voor jou ongevaarlijke alledaagse voorwerpen zijn, kunnen bij je kind letsel veroorzaken of verstikkingsgevaar opleveren. Het zijn echter niet alleen maar scherpe hoeken en schoonmaakproducten waar je je zorgen over moet maken. De planten in huis kunnen ook een potentiële bedreiging vormen voor je baby. Er zijn gelukkig veel planten waar zowel jij als je kinderen zorgeloos van kunnen genieten. We zetten er vijf voor je op een rij

Deze planten kan je hebben

1.Haworthia

Hawortia’s zijn gemakkelijke planten met een stevig en stoer uiterlijk. Hun lancetvormige bladeren staan als een waaier uiteen. Ze zijn grijsgroen en wit gestreept en vallen vast en zeker op in de woonkamer.

2. Kaaps viooltje

De bloemen van dit schattige plantje zijn eetbaar en dat maakt ze zeer veilig voor kinderen. Met hun wat pluizige uiterlijk zorgen ze voor een zacht accent in je woonkamer.

3. Areca Palm

Ideaal zijn grotere, zwaardere planten die niet giftig zijn en stevig genoeg zijn om niet om te vallen. De Areca palm of goudplam is daarvan een goed voorbeeld. Deze planten kunnen vaak goed tegen een stootje en blijven ook nog staan als je kleintje er per ongeluk met zijn loopwagen of -fietsje tegenaan rijdt. Zet deze plant in één van de potten van elho, zodat hij helemáál stevig staat.

4. Bostonvaren

Veel van de varens zijn veilig voor kinderen. Eén daarvan is de Boston- of krulvaren (Nephrolepis exaltata). Dit is een niet-toxische kamerplant die elke ruimte volledig kan transformeren met zijn gekrulde blad en weelderige uiterlijk.

5. Slaapkamergeluk

Ook de blaadjes van slaapkamergeluk zijn veilig voor kinderen. Deze plantjes lenen zich ervoor om op ene hoger plekje te staan, zodat ze gezellig naar beneden kunnen hangen. Ze doen het goed in manden, maar ze zullen er ook geweldig uitzien op een plank.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *