Over tv en internet en abonnementen.

abonnement

Ik geef het direct en eerlijk toe: ik ben een oude muts. Toen ik klein was, hadden we twee tv-zenders.
En mijn ouders betaalden kijk en luistergeld. Dat was verplicht, anders kon je geen tv kijken. Nou ja…er waren wel mensen die “zwart keken”. Maar ik daar hoorden mijn ouders niet bij. Dat kan ik je verzekeren! Van een TV abonnement hadden ze nog nooit gehoord.

Naast het kijk en luistergeld, dat betaald moest worden waren mensen lid van een omroep. De VARA of de KRO (afhankelijk van je kerkelijke of politieke voorkeur) en daar hoorde automatisch een abonnement op een omroepgids bij. Die viel elke week in de bus. Kon je kijken op welke van de twee zenders je moest zijn.

Denk nu maar niet dat ik terug zou willen naar die “goede oude tijd”, want het tegendeel is waar!
Ik geniet volop van alle mogelijkheden die tv en internet op dit moment bieden. Het is toch heerlijk dat je nooit meer hoeft te zeggen: “er is ook niks op tv?” Want dan maak je gewoon gebruik van NetFlix of een van de andere streamingdiensten. Keus genoeg.


Het is natuurlijk wel zo dat al die keuzes het leven ook wel weer een stukje ingewikkelder maken. Als je een TV abonnement afsluit, moet je even goed nadenken, waar jij nu precies behoefte aan hebt.
Of beter gezegd waar jij en je gezin behoefte aan hebben. Hoeveel wordt er gegamed, willen jullie een sportzender (van mij hoeft-ie niet) hoeveel mensen maken tegelijk gebruik van het internet?
Allemaal vragen waar je even over moet nadenken, voor je een TV abonnement kiest. En waar je over moet blijven nadenken, want iedere gezinssituatie is nu eenmaal aan verandering onderhevig.
Kleine kinderen worden groot en krijgen andere interesses, en dus ook een andere behoeftes.

Het is een van de vele geweldige veranderingen op TV gebied dat je tegenwoordig een TV abonnement kan aanpassen aan de behoefte van je gezin van dit moment. Dat is nog eens iets anders als die ouwe trouwe VARA-gids die elke week weer op de mat valt!

Maar niet alleen de behoefte van je kinderen verandert in de loop van de tijd. Jij verandert ook. Als ik naar mezelf kijk, zie ik dat mijn eisen erg veranderd zijn ten aanzien van vroeger.
Toen de kinderen nog klein waren, was ik blij als ik ook eens een uurtje kon internetten. En als ik game-de deed ik dat samen met mijn zoontje.

Nu ze het huis uit zijn, ben ik veel online te vinden. En je snapt het: het internet kan mij niet snel genoeg zijn.  En mogelijkheden heeft een mens toch nooit genoeg? Daar betaal ik graag een beetje meer voor. Deze oude muts gaat graag en met plezier voor het superdeluxe premium pakket. Ik ben een oude muts met stijl. Internet stijl.

lees ook eens: tijd om er op je best uit te zien

1 antwoord
 1. Kaat Krabbel zegt:

  Ha ha wat leuk geschreven voor zo een oude muts 😉

  Veel vrienden van mij hebben geen Tv pakket meer bij hun aanbieder maar alleen bijvoorbeeld internet en dan aangevuld met abonnementen van streamingsdiensten.
  Het mooie ervan is dat je deze kan delen. Zo betalen wij Netflix en kijkt een vriendin ook via ons account.
  Zij heeft echter Videoland abonnement en daar loer ik weer op mee.

  Onze kinderen? Vele kijken nauwelijks meer tv. Onze kinderen zijn You Tube Kinderen.
  Veel programma’s en niet te vergeten de beroemde vloggers bekijken ze via dat medium.

  Ik ben nog steeds ook een groot NPO liefhebber en ben fan van deze app.
  Tijdens het aardappels schillen in de keuken kijk ik zo op mijn mobiel programma’s.
  Gemak dient de mens…alhoewel dan had ik beter al geschilde aardappels kunnen kopen 🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *