3 oplosbare problemen bij het zwanger worden

manlijke partner

Zwanger worden, het is een wens die bij veel vrouwen op een gegeven moment gaat leven. Maar het willen is geen garantie dat het ook lukt. Verschillende problemen kunnen een zwangerschap in de weg staan. Ze zijn niet allemaal oplosbaar helaas, maar een aantal wel. We bespreken drie oplosbare problemen bij het zwanger worden.

Geen (mannelijke) partner

Om moeder te kunnen zijn hoeft er niet per se een man in je leven te zijn, maar om zwanger te worden ben je toch afhankelijk van het zaad van een man. Dat hoeft niet te betekenen dat je geen kinderen kun krijgen als je geen mannelijke partner hebt. Anders zouden lesbische stellen bijvoorbeeld nooit een kind kunnen krijgen, en dat stadium zijn we anno 2021 toch wel gepasseerd. Dat je geen mannelijke partner hebt, wil niet zeggen dat je geen mannen in je omgeving hebt die je mogelijk kunnen helpen. Het is bijvoorbeeld niet ondenkbaar dat er homoseksuele mannen zijn die de biologische vader zouden willen zijn. En anders is er geen schande in het gebruiken van een anonieme zaaddonor. Daar zijn verschillende ‘bronnen’ voor. Zoek er maar eens op online. De mogelijkheden zijn ruimer dan je wellicht denkt.

Partner met seksuele problemen

Het is ook denkbaar dat je wél een mannelijke partner hebt, maar dat het tussen de lakens niet zo wil lukken. Dat kan de druk van het zwanger willen worden zijn, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn die in de weg zitten. Is het wel de druk, probeer het dan een tijdje op z’n beloop te laten en gebruik te maken van spontaniteit wat betreft het hebben van seks. Is er sprake van een wil, maar ‘technische’ problemen in de vorm van bijvoorbeeld het niet kunnen krijgen van een volledige erectie, dan kun je een middel als Cialis kopen om dit alsnog mogelijk te maken. Wel is het verstandig om de oorzaak van de erectieproblemen te achterhalen. Dit kan namelijk ook op een testosterontekort duiden, en dat is een zaak die serieus te nemen is.

Levensstijl en vruchtbaarheid

Vruchtbaarheid is helaas niet iedereen in dezelfde mate gegeven, maar dat wil niet zeggen dat je er zelf geen (negatieve) invloed op kan hebben. Een ongezonde levensstijl gaat ook ten koste van de vruchtbaarheid. Dit geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. Zo is roken bijvoorbeeld niet alleen schadelijk voor het ongeboren kind, maar verkleint het ook de kans op het überhaupt zwanger kunnen worden. Bij vrouwen wordt bijvoorbeeld se rijping van eicellen gehinderd doordat nicotine de aanmaak van het geslachtshormoon remt. Bij mannen gaat de kwaliteit van het sperma achteruit. Drugs en alcohol hebben ook een negatief effect op de vruchtbaarheid. Ook kan het gebruik van bepaalde medicijnen het zwanger worden in de weg staan.

Al dit neemt natuurlijk niet weg dat er vrouwen en stellen zijn die het simpelweg niet lukt om zwanger te worden. In samenspraak met een arts zijn er ook dan nog mogelijke oplossingen die het uitzoeken en proberen waard zijn. Geef dus zeker niet te vroeg de hoop op.

lees ook eens : Als Corona voorbij is

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *